"Virši-A" investējis divus miljonus eiro degvielas uzpildes stacijas izveidē netālu no Olaines

Rīga, 9.marts, LETA. Degvielas tirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", investējis divus miljonus eiro degvielas uzpildes stacijas izveidē uz Jelgavas šosejas (A8) netālu no Olaines, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Plānots, ka jaunajā degvielas uzpildes stacijā drīzumā tiks nodrošināta arī saspiestās dabasgāzes (CNG) uzpildes iespēja.

Kompānijas izpilddirektors Jānis Vība skaidroja, ka Latvijas autotirgotāju piedāvājums un izvēles iespējas CNG automobiļu iegādei visos segmentos ir pietiekami plašs, lai, līdz ar infrastruktūras attīstību, gan privātpersonas, gan arī uzņēmumu autoparki sāktu aktīvāk izmantot iespēju kļūt "zaļākiem" un pārietu uz alternatīviem enerģijas veidiem.

Viņš pauda, ka akcīzes samazinājums dabasgāzes izmantošanai transporta sektorā no šā gada sākuma un attīstīts CNG pārklājums vēl vairāk stimulēs straujāku CNG automašīnu parādīšanos uz Latvijas ceļiem.

Kopš 2019.gada izveidotas trīs "Virši" CNG uzpildes stacijas - Krustpilī, Rīgā (Lubānas ielā) un Babītē. Paredzēts, ka martā šāda iespēja tiks nodrošināta arī Rēzeknes un Olaines degvielas uzpildes stacijās, bet līdz gada beigām uzņēmums paredz šādu iespēju klientiem nodrošināt desmit vietās.

Līdz ar jaunās degvielas uzpildes stacijas izveidi šobrīd Latvijā ir 64 "Viršu" degvielas uzpildes stacijas.

Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 187,008 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 3,989 miljonus eiro. "Virši-A" patiesā labuma guvēji ir Ruta Plūme, Andris Priedītis, Jānis Riekstiņš, Jānis Rušmanis un Ilgvars Zuzulis.