Rīgā atklās Igaunijas zīmola "Hortes" dārzkopības preču iegādes centru

Rīga, 5.marts, LETA. Šodien Rīgā, blakus tirdzniecības centram "Sāga", tiks atklāts Igaunijas zīmola "Hortes" dārzkopības, mājas un mājdzīvnieku preču iegādes centrs, aģentūru LETA informēja "Hortes" direktore Kadi Lillesa.

Viņa pastāstīja, ka veikala kopējā platība būs 6144 kvadrātmetri, no kuriem 1910 kvadrātmetrus veidos ārējā tirdzniecības zona, kas apmeklētājiem tiks atvērta šā gada aprīlī. Jaunajā veikalā strādās 30 darbinieki un konsultanti, bet veikala apmeklētājiem būs pieejams vairāk nekā 100 autostāvvietu. Vienlaikus darbu sāks arī interneta veikals "www.hortes.lv".

Lillesa atklāja, ka "Hortes" izveidē Rīgā investēti vairāk nekā 6,5 miljoni eiro.

Viņa atzina, ka pirmā "Hortes" centra atvēršana Latvijā uzņēmumam ir ļoti nozīmīgs notikums. "Esam rūpīgi izpētījuši nozares situāciju Latvijā, tādēļ ticam, ka ar savu 15 gadu ilgo pieredzi, unikālo piedāvājumu un attieksmi spēsim dot jaunu un iedvesmojošu enerģiju dārza, mājas un arī mājdzīvnieku preču mazumtirdzniecības segmentam Latvijā," sacīja Lillesa.

Tikmēr tirdzniecības centra "Sāga" attīstītāja SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns atzina, ka dārzniecības centri Latvijā ir vēl līdz galam neattīstīta niša. "Šī būs jauna pieredze arī mums kā tirdzniecības centram, jo jau būvniecības stadijā pielāgojām ēku, lai izveidotu nosacītu siltumnīcu ar atbilstošu termoregulāciju ziemā un vasarā," sacīja Barkāns.

"Hortes" ir privātā kapitāla ieguldījumu fondam "Livonia Partners" piederošs Igaunijas populārākais dārzaugu un mājas preču mazumtirdzniecības zīmols. Pirmais "Hortes" veikals tika atvērts 2006.gadā Tallinā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Hortes" reģistrēts 2020.gada oktobrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. Vienīgais SIA "Hortes" īpašnieks ir Igaunijas "Hortes". Savukārt patiesie labuma guvēji uzņēmumā ir Igaunijas iedzīvotājs Kaido Veske, Lietuvas iedzīvotājs Mindaugs Utkēvičs un Latvijas iedzīvotāja Kristīna Bērziņa.