"Ergo" apdrošināšanas atlīdzībā "Depo DIY" par Rēzeknē nodegušo "Depo" veikalu izmaksājusi 5,8 miljonus eiro

Rīga, 3.marts, LETA. Apdrošināšanas kompānija "Ergo" atlīdzībā SIA "Depo DIY" saistībā ar Rēzeknē nodegušo "Depo" veikalu izmaksājusi 5,8 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Atlīdzība kompānijai izmaksāta par ugunsgrēkā bojā gājušo mantu.

Vienlaikus kompānijā atzina, ka tā ir lielākā līdz šim "Ergo" izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība Latvijā, kā arī otra lielākā Latvijas apdrošinātāju vēsturē.

"Ergo" pārstāvji atgādināja, ka ugunsgrēks "Depo" veikala-noliktavas ēkā izcēlās 2020.gada gada 12.decembrī. Ar atklātu liesmu dega ēka 13 500 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēka rezultātā tika nopostīta ne tikai būve, bet arī visas tajā esošās iekārtas un preču krājumi. 

"Depo DIY" atbilstoši "Ergo" komercīpašuma apdrošināšanas polises nosacījumiem bija apdrošinājusi tai piederošo inventāru, iekārtas, tostarp preču iekrāvējus un pacēlājus, preču krājumus un izdevumus negadījumu seku likvidēšanai, kā arī uzņēmējdarbības pārtraukšanas riskus.

"Ergo" pārstāvji arī informēja, ka atbilstoši ekspertīzē secinātajam ugunsnelaimes ticamākais iemesls bija īsslēguma elektroinstalācijā radīto liesmu un dzirksteļu saskare ar degošiem materiāliem. 

Izskatot apdrošināšanas atlīdzības lietu, "Ergo" pieņēmusi lēmumu izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību 5,8 miljonu eiro apmērā par ugunsgrēkā bojā gājušo mantu.

"Papildu jau izmaksātajai apdrošināšanas atlīdzībai tiek veikti aprēķini par uzņēmējdarbības riska pārtraukšanas radītājiem zaudējumiem," minēja "Ergo" valdes locekle Baltijā Ingrīda Ķirse.

Viņa arī piebilda, ka, saņemot aprēķinus, "Ergo" izmaksās papildu atlīdzību arī par zaudējumiem, kas radušies uzņēmējdarbības pārtraukšanas rezultātā pēc negadījumā.

Jau vēstīts, ka būvniecības preču veikalā "Depo" Rēzeknē ugunsgrēks izcēlās 2020.gada 12.decembrī, un tas tika likvidēts pēc teju nedēļas. 

"Depo" veikala ēkas īpašnieks savukārt ir "Romans F".

Kompānija "Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. 2019.gadā "Depo DIY" koncerna apgrozījums bija 321,149 miljoni eiro, bet peļņa - 11,298 miljoni eiro.

"Depo DIY" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Andris Kozlovskis (25,19%), vienlaikus pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.