"Swedbank" piešķīrusi 30 miljonu eiro aizdevumu "SG Capital Partners" fondam loģistikas centra iegādei

Rīga, 2.marts, LETA. "Swedbank" piešķīrusi 30 miljonu eiro aizdevumu alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldītāja "SG Capital Partners" fondam loģistikas centra iegādei Dreiliņos, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Fonds "SG Capital Partners Fund I" ir iegādājies loģistikas kompleksu Dreiliņos 90 000 kvadrātmetru platībā, kļūstot par SIA "Beinits" un SIA "Balt Cargo Solutions" vienīgo kapitāldaļu īpašnieku.

"Swedbank" darījuma īstenošanai piešķīrusi aizdevumu 30 miljonu eiro apmērā, bet pārējā summa ir "SG Capital Partners" pašu ieguldījums. Vienlaikus kopējā darījuma summa netiek atklāta.

Loģistikas centrs ir pilnībā iznomāts vietējiem un starptautiskiem nomniekiem, piemēram, tādiem uzņēmumiem, kā "Depo DIY", "Latvijas balzams", "Via 3L", "Tamro", "TOP!" un citiem.

"Esam ļoti apmierināti ar šo investīciju, jo tā sniegs labu papildinājumu mūsu pārvaldītājam fondam un tā investoriem. Loģistikas centra izmērs un atrašanās vieta padara to par ļoti pievilcīgu ne tikai no loģistikas, bet arī no centrā strādājošo darbinieku puses. Daudzo noliktavu un biroju nomniekiem tiek nodrošināts labs serviss un patīkama zaļa, sakopta apkārtējā vide. Ilgtspēja un rūpes par vidi ir viena no mūsu fonda pamatvērtībām, un mēs turpināsim to attīstīt arī turpmāk," pauda "SG Capital Partners" valdes priekšsēdētājs Harijs Švarcs.

"SG Capital Partners Fund 1" ir Latvijā reģistrēts komerciālā nekustamā īpašuma fonds, kuru pārvalda alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldītājs "SG Capital Partners". Fonda kopējo aktīvu apmērs pārsniedz 140 miljonus eiro.

Kompānija "Beinits" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 906 812 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Iepriekš kompānijas vienīgā īpašniece bija SIA "Izoterm Systems", kuras īpašnieki ir Valērijs Kļimovs (99,62%) un Ilona Babre (0,38%). 2019.gadā "Beinits" apgrozījums bija 2,126 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 651 397 eiro.

Savukārt "Balt Cargo Solutions" reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 464 240 eiro. Iepriekš "Balt Cargo Solutions" vienīgā īpašniece bija SIA "RKS nami", kuras īpašnieki ir Izraēlas pilsonis Vadims Rinskjs (50%), Izraēlas pilsonis Boris Stiskins (25%), kā arī Kļimovs (25%). 2019.gadā "Balt Cargo Solutions" apgrozījums bija 3,771 miljons eiro, bet peļņa - 420 734 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.