Šogad VID konfiscētos tabakas izstrādājumus iznīcinās "Naujenes pakalpojumu serviss"

Rīga, 1.marts, LETA. Šogad Valsts ieņēmumu dienesta (VID) konfiscētos tabakas izstrādājumus iznīcinās SIA "Naujenes pakalpojumu serviss" katlu mājās, liecina informācija VID mājaslapā.

"Naujenes pakalpojumu serviss" minēto pakalpojumu sniegs bez atlīdzības.

VID skaidroja, ka valstij piekritīgo mantu - tabakas izstrādājumus - iznīcina, sadedzinot putekļveida kurināmā kurtuvēs vai katlumājās, kurās par kurināmo izmanto cieto kurināmo un kuras aprīkotas ar dūmgāzu cieto daļiņu uztveršanas iekārtām.

Lai to veiktu, VID ir jānoslēdz deleģēšanas līgums vai līdzdarbības līgums. Tā kā "Naujenes pakalpojumu serviss" bija vienīgais pretendents, kas iesniedza pieteikumu par līdzdarbības līguma slēgšanu, VID lēma slēgt līgumu ar šo uzņēmumu.

No VID mājaslapā publicētā līguma izriet, ka "Naujenes pakalpojumu serviss" apņemas nodot VID īslaicīgai bezatlīdzības izmantošanai savā īpašumā esošās putekļveida kurināmā katlumājas - "Katlu māja Ak-1500", kas atrodas Naujenes pagastā, Daugavpils novadā, un "Katlu māja ar katliem VLB 200, VLB 3000", kas atrodas 18.Novembra ielā 414a, Vecstropos, Naujenes pagastā, Daugavpils novadā.

Līgums būs spēkā gadu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Naujenes pakalpojumu serviss" reģistrēta 1993.gadā. Tās pamatkapitāls ir 7,12 miljoni eiro. Visas uzņēmuma daļas pieder Daugavpils novada domei.

Patlaban nav pieejama informācija par "Naujenes pakalpojumu servisa" darbību 2020.gadā, bet 2019.gadu uzņēmums noslēdz ar 2,06 miljonu eiro apgrozījumu un 154 885 eiro zaudējumiem.