"Rīgas namu pārvaldnieks" atbrīvojies no "Saskaņas" laikā ieceltā valdes biroja vadītāja Aņisimova

Rīga, 1.marts, LETA. Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) atbrīvojusies no "Saskaņas" laikā ieceltā uzņēmuma valdes biroja vadītāja Alekseja Aņisimova, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja RNP pārstāvis Krists Leiškalns, darba attiecības ar Aņisimovu pārtrauktas februārī pēc abpusējas vienošanās ar darba devēju.

No darba šomēnes tiks atbrīvots arī Alekseja Aņisimova brālis Maksims, kurš RNP bija iecelts par Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāju.

No Alekseja Aņisimova RNP vēlējās atbrīvoties jau iepriekšējais RNP pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis.

Viņš savulaik Latvijas Televīzijas raidījumam "De Facto" atzina, ka ir pamatoti pārmetumi par RNP uzblīdušo uzņēmuma administrācijas struktūru, kur vadošo personu pienākumi dublējas.

"Man arī nepatīk, ka es atnākot sapratu, ka atalgojuma sistēma šeit ir absolūti kaut kāda dīvaina, tā nav ne ar ko pamatota. Kaut kāds, es atvainojos, valdes padomnieks saņem 5000 eiro mēnesī. Es nesaprotu, par ko, bet es nevaru atrast sistēmā, ka viņš vispār būtu strādājis," raidījumam tolaik atzina Saulītis.

RNP likvidēja iepriekš dāsni atalgoto padomnieku un likvidēts uzņēmuma valdes birojs. Tomēr ar tā bijušo vadītāju Alekseju Aņisimovu un ar kādreizējo Rīgas domes "Saskaņas" deputātu, RNP valdes padomnieku Valēriju Petrovu, darba attiecību izbeigšana ieilga. Kā ziņoja "De facto", viens bija devies bezalgas atvaļinājumā, bet otrs atvaļinājumā.

No Petrova RNP atbrīvojās jau 2020.gadā.

Kā iepriekš atklāja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", piecu gadu laikā partijai "Saskaņa" pietuvinātiem cilvēkiem par darbu dažādās domes struktūrvienībās izmaksāti vismaz 3,7 miljoni eiro no pašvaldības budžeta. RNP "Saskaņai" pietuvinātiem cilvēkiem algās šajā laika posmā izmaksājis 338 835 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Rīgas pašvaldībai piederošais dzīvojamo māju apsaimniekošanas uzņēmums RNP 2019.gadā strādājis ar nepilnu 64 miljonu eiro apgrozījumu un 958 800 eiro zaudējumiem.

Uzņēmums 2019.gadā nodarbinājis 2349 darbiniekus.