"Maxima Latvija" risinājuma "Skenē pats!" attīstībā līdz šim investējusi 170 000 eiro

Rīga, 1.marts, LETA. Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" līdz šim digitālā risinājuma "Skenē pats!", kas veikalu klientiem ļauj skenēt preces ar viedierīču palīdzību, attīstībā investējis 170 000 eiro, aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Viņa norādīja, ka šāds risinājums pieejams "Maxima XXX" veikalā Rīgā, Slokas ielā 115.

"Aizvadītajā gadā "Maxima" ieviesa virkni digitālo risinājumu, ko atzinīgi novērtējuši arī mūsu veikalu klienti. Novērojām, ka arvien vairāk cilvēki izmanto tehnoloģiju sniegtās priekšrocības, ko apstiprina arī "Maxima" aplikācijas lejupielāžu skaits - 90 000 kas katru mēnesi turpina pieaugt. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, vēl nozīmīgāka kā jebkad ir operatīva iepirkšanās un pēc iespējas mazāks kontakts, tāpēc ieviesām "Skenē pats!" risinājumu," sacīja mazumtirgotāja pārstāve.

Dupate-Ugule skaidroja, ka atšķirībā no "Maxima" veikala tirdzniecības centrā "Akropole", kurā tika izveidota atsevišķa norēķinu zona, pirkumu apmaksu Slokas ielas 115 veikalā varēs veikt pašapkalpošanās kasēs, savukārt iepirkšanās un apmaksas process paliks teju nemainīgs.

"Maxima" lietotne ir pieejama "Android", "iOS" un "Huawei" operētājsistēmām. Esošajiem lietotājiem jāatjauno aplikācija savā aplikāciju veikalā gadījumā, ja neuzrādās šī funkcija "Skenē pats!". Papildus jaunajai funkcijai "Skenē pats", "Maxima" mobilās lietotnes lietotāji varēs sekot līdzi savam iepirkumu groza lielumam, pārbaudīt preču cenu, pārskatīt aktuālos akciju piedāvājumus, izmantot virtuālo "Paldies" karti, kā arī atrast tuvāko "Maxima" veikalu.

Lai izmantotu šo risinājumu, nepieciešams lejupielādēt "Maxima" mobilo aplikāciju un atvērt funkciju "Skenē pats!". Pirkumu veikšana un apmaksa paredz mobilajā lietotnē atver sadaļu "Skenē pats", dodies iepirkties - skenē izvēlēto produktu svītrkodus un liec preces maisiņā - savā vai veikala, sveramai produkcijai izmanto pašapkalpošanās svarus, kad preces noskenētas un ieliktas maisiņā, dodies uz pašapkalpošanās kasu zonu un pašapkalpošanās kasē noskenē QR kodu, izvēlies apmaksas veidu un samaksā par pirkumu - ar lietotni, bankas maksājuma karti vai skaidrā naudā, ja attiecīgā kasē konkrētais apmaksas veids ir pieejams.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Maxima Latvija" 2019.gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro. Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro.

"Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe.