Restorānu tīkla "Vairāk saules" īpašnieks pērn strādājis ar 258 798 eiro peļņu

Rīga, 24.febr., LETA. Restorānu tīkla "Vairāk saules" īpašnieks SIA "Vēl vairāk saules" pērn strādāja ar 5,522 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,5% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 258 798 eiro peļņu pretēji zaudējumiem 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Vēl vairāk saules" galvenie uzdevumi 2020.gadā bija turpināt stiprināt savas pozīcijas Latvijas tirgū - būt pieejamiem un nodrošināt augstas kvalitātes pakalpojumu.

Kā norāda "Vēl vairāk saules" vadība, uzņēmuma veiksmīgas darbības pamatā pērn bija sekmīga restorānu un tirdzniecības vietu atrašanās vietas izvēle, moderns un mūsdienīgs restorānu interjers, nodrošināts plašs un gardu ēdienu piedāvājums, kā arī augsta apkalpošanas kultūra.

Vadības ziņojumā arī atgādināts, ka 2020.gada martā un novembrī valstīs ir stājušies spēkā ar Covid-19 pandēmijas izplatību saistīti ierobežojumi, kas ievērojami lika pārkārtot biznesa virzienu no klientu apkalpošanas restorānos uz ēdienu piegādi mājās vai darba vietās. "Vēl vairāk saules" vadība arī norāda, ka tā nepārtraukti izvērtēja situāciju un pieņēma operatīvus lēmumus. Neskatoties uz ieviestajiem ierobežojumiem, uzņēmums nav samazinājis piedāvāto sortimentu.

Uzņēmuma vadība arī apņēmusies turpināt stiprināt "Vēl vairāk saules" pozīcijas Latvijas tirgū, pielāgojoties Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem.

Tāpat "Vēl vairāk saule" vadība uzsver, ka 2018.gada maijā pret uzņēmumu sāktais kriminālprocess nav uzskatāms par pamatu darbības pārtraukšanai. Uzņēmums pilnībā noraida sev izvirzītās apsūdzības un apliecina, ka nav veicis manipulācijas ar kases aparātiem savās tirdzniecības vietās, kā arī nav veikusi grāmatvedības koriģēšanu attiecībā uz ieņēmumiem un izdevumiem.

Visi grāmatvedības dati, kuri izņemti izmeklēšanas procesā, ir maksimāli iespēju robežās atjaunoti. Vienlaikus uzņēmuma vadība apzinās, ka pastāv varbūtības iespēja, ka finanšu dokumenti, kuri var nebūtiski ietekmēt pārskata gada rezultātus, vēl var atrasties pie izmeklēšanas iestādes.

2019.gadā "Vēl vairāk saules" strādāja ar 6,947 miljonu eiro apgrozījumu un 225 232 eiro zaudējumiem. Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Vēl vairāk saules" dibināta 2002.gadā, un uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 2,5 miljoni eiro. Uzņēmums pieder tā dibinātāja Endija Bērziņa vadītajai AS "VVS Holding". "Vēl vairāk saules" vienīgais patiesā labuma guvējs ir Mārtiņš Kalniņš.