Jūrmalā siltumenerģijas tarifs no aprīļa samazināsies par 10%

Rīga, 22.febr., LETA. Jūrmalas pilsētā no 1.aprīļa par siltumenerģiju būs jāmaksā 44,78 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 10% mazāk nekā līdz šim, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Jaunais siltumenerģijas tarifs būs spēkā līdz 2022.gada 31.martam, savukārt no 2022.gada 1.aprīļa siltumenerģijas tarifs pieaugs līdz 49,83 eiro par MWh.

Jūrmalā siltumenerģijas tarifs no šā gada 1.aprīļa samazināsies, jo uzņēmums guvis neparedzētus ieņēmumus laika periodā no 2019.gada februāra līdz 2020.gada decembrim, neiepērkot siltumenerģiju, bet visu apmēru saražojot pašam. Tādējādi neparedzētie ieņēmumi, kas gūti, samazina lietotājiem siltumenerģijas tarifu turpmākajos 12 mēnešos.

SPRK padome arī nolēma piešķirt komersantam AS "Jūrmalas siltums" atļauju pašam noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā - dabasgāzes un šķeldas - cena. Tas nozīmē, ja kurināmā cena būs zemāka par to, kas iekļauta tarifā, uzņēmumam būs pienākums noteikt zemāku tarifu.

2019.gadā "Jūrmalas siltuma" apgrozījums bija 7,246 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,959 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānijas 2020.gada finanšu dati vēl nav publiskoti. Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5,477 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Jūrmalas pilsētas domei.

SPRK realizē sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs.