RNP lauž līgumu ar sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzēju "Ferrus"

Rīga, 17.febr., LETA. Pašvaldībai piederošais namu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) lauzis līgumu ar sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzēju "Ferrus", aģentūru LETA informēja RNP pārstāve Una Grenevica.

Izvērtējot to, kā tiek nodrošināta klientu māju piebraucamo ceļu un pagalmu attīrīšana no sniega, un pēc vairākkārtēju pretenziju izteikšanas par neapmierinošo darba kvalitāti RNP uzteicis līgumu pakalpojuma sniedzējam AS "Ferrus".

Kā norāda namu apsaimniekotājs, pēc vairākkārtējas pretenziju izteikšanas par kvalitāti un mēģinājumiem sarunu ceļā panākt būtiskus uzlabojumus sniega tīrīšanas pakalpojumā, rezultāts netika panākts. 

Līdz šim brīdim "Ferrus" nav spējis izpildīt līgumā noteiktās prasības, kā rezultātā RNP klienti nav saņēmuši līguma nosacījumiem atbilstošu pakalpojumu. Tai pat laikā RNP ir saņēmis būtisku kritiku par to, ka sniegs no iekškvartālu ceļiem un laukumiem ilgstoši netiek tīrīts un atsevišķās vietās tīrīšanas darbi nenotiek vispār.

RNP jau iepriekš norādīja, ka par nesaņemtu pakalpojumu vai pakalpojumu, kas neatbilst līguma nosacījumiem, klienti nemaksās.

"Pēc nopietna sagatavošanās darba ziemas sezonai bijām nepatīkami pārsteigti, ka daudzviet sniega tīrīšana tika veikta nepilnīgi vai netika veikta vispār. Šāda situācija netiks pieļauta. Esam rīkojušies tā, kā to paredz līguma nosacījumi, pakalpojuma sniedzējs ir brīdināts vairākkārtīgi par nekvalitatīvi veiktu darbu. Nekādus uzlabojumus neredzam un lielas neērtības mūsu klienti piedzīvo katru dienu," norāda RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Tādēļ esot pieņemts lēmums par līguma laušanu, kas stāsies spēkā divu dienu laikā. 

Apzinoties situācijas steidzamību, jau esot noslēgti līgumi ar citiem pakalpojuma sniedzējiem par sniega tīrīšanu, sadalot Rīgu vairākās zonās.

Šonedēļ plānots noslēgt līgumus par sniega tīrīšanas un izvešanas pakalpojumiem visā Rīgā, informē RNP.

Kā ziņots, "Ferrus" valdes priekšsēdētājs Rihards Rāviņš aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka uzņēmums tiek galā ar līgumā noteiktajiem pienākumiem. Viņš pavēstīja, ka šīs sniegotās ziemas apstākļos neviens no sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzējiem nevar par 100% apgalvot, ka spēj pilnībā nodrošināt visa sniega notīrīšanu.

"Atrast kādu neizdarību varēs vienmēr un jebkuram pakalpojuma sniedzējam. Uzskatu, ka "Ferrus" tiek galā ar saviem pienākumiem," sacīja Rāviņš.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "Ferrus" reģistrēta 1999.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2,6 miljoni eiro. Kā uzņēmuma patiesais labuma guvējs norādīts valdes loceklis Aleksejs Maslovs.

Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 7,6 miljoni eiro, bet peļņa 35 000 eiro. Dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Kā LETA jau ziņoja, pagājušajā gadā uzņēmumu "Ferrus" jau vajāja nepatikšanas. Andra Rāviņa (ZZS) vadītā Jelgavas dome pārtrauca līgumu ar viņa dēla Riharda vadīto "Ferrus" par videi draudzīgu autobusu piegādi un piemēroja 95 000 eiro sodu.