"Eco Baltia vide" pārstrādei nodevusi vairāk nekā 12 500 Ziemassvētku eglīšu

Rīga, 17.febr., LETA. Atkrituma apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" klienti Rīgas Ziemeļu rajonā un Vidzemes priekšpilsētā, kā arī tuvējos Pierīgas reģionos no pagājušā gada beigām līdz šā gada 31.janvārīm otrreizējai pārstrādei nodevuši vairāk nekā 12 500 nozaļojušās Ziemassvētku eglītes, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.

"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts atzīmēja, ka uzņēmums Ziemassvētku eglīšu savākšanu no saviem klientiem rīko katru gadu. "Tie, kuriem pie mājas ir komposts, tās pēc svētkiem novieto tur. Ir cilvēki, kuri nozaļojušo kociņu izmanto iekuram. Savukārt mēs pēc savākšanas visas eglītes nododam pārstrādei, lai tās tiktu lietderīgi izmantotas arī tad, kad daudzi tās jau norakstījuši kā nederīgas," sacīja Aizbalts.

Viņš atzina, ka visai daudz pieprasījumus eglīšu izvešanai uzņēmums saņem vēl tagad. Vairāk nekā mēnesi pēc svētkiem - februāra pirmajās divās nedēļās - nodotas jau teju 500 eglītes.

Uzņēmumā skaidroja, ka eglītes pēc savākšanas tiek nodotas apstrādei bioloģiski noārdāmo atkritumu pārstrādes iekārtās, lai tādā veidā kļūtu par jaunām izejvielām. "Eco Baltia vide" no saviem Rīgas un Pierīgas klientiem pēc iepriekšēja pieteikuma nokaltušās eglītes pieņem arī pašreiz. Maksa par pakalpojumu pēc 31.janvāra ir 2,50 eiro gabalā. Lai eglītes būtu derīgas pārstrādei, iedzīvotājiem pirms nodošanas tās jāatbrīvo no visiem svētku rotājumiem. Tāpat tās nevajadzētu ievietot atkritumu maisos.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide" nokaltušās Ziemassvētku eglītes sāka pieņemt pagājušā gada decembra beigās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Eco Baltia vide" 2019.gadā strādāja ar 18,745 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 21,9% un bija 267 445 eiro. Kompānija reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 203 470 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Eco Baltia grupa".

"Eco Baltia grupa" ir lielākā vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupa Baltijā, kas nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas līdz otrreizējo izejvielu pārstrādei. Grupā ietilpst vides apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumi - "Latvijas zaļais punkts", "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Teh Baltia".