Būvkompānija "Merks" Kauguros būvēs pilsētas parku un jauniešu māju

Rīga, 15.febr., LETA. Būvkompānija SIA "Merks" noslēgusi līgumu ar Jūrmalas domi par pilsētas atpūtas parka un jauniešu mājas būvniecību Kauguros, liecina "Merks" mātesuzņēmuma "Merko Ehitus" paziņojums biržai "Nasdaq Tallinn".

Noslēgtā līguma vērtība ir aptuveni 6,7 miljoni eiro. Būvdarbus plānots pabeigt 2022.gada vasarā.

Darbi paredz jaunas jauniešu mājas un pilsētas atpūtas parka ar bērnu rotaļu laukumu, skeitparka, slidotavas, dīķa, āra trenažieru zonas, piknika vietu, basketbola laukuma un citu sporta un atpūtas objektu būvniecību.

Jūrmalas pašvaldība Kauguros, teritorijā starp Talsu šoseju, Telšu ielu, Lauku ielu un Rūpniecības ielu, vēl 2014.gadā bija iecerējusi jauna, apjomīga pilsētas atpūtas parka izbūvi 32 315 kvadrātmetru platībā. 

"Merks" 2019.gadā strādāja ar 88,879 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,5% mazāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 41,2% un bija 1,451 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Finanšu dati par 2020.gadu vēl nav publicēti.

Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Būvkompānija "Merks" ietilpst Igaunijas "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997.gada tiek kotētas Tallinas "Nasdaq" biržā.