Izstrādās lokālplānojumu teritorijai Aptiekas ielā pie Sarkandaugavas vecupes

Rīga, 15.febr., LETA. Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja atbalstīja lēmumprojektu par lokālplānojuma izstrādi teritorijai Aptiekas ielā, kvartālā starp Ganību dambi, Sarkandaugavas upi un vecupi.

5,5 hektārus plašā teritorija ir ziemeļu daļa no vēsturiskās Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas (RER) kvartāla. Restrukturizējoties un modernizējoties RER saimnieciskai darbībai, šī teritorijas daļa jau vairāk nekā 20 gadus netiek aktīvi izmantota ražošanai un rūpnīcas īpašnieki to ir pārdevuši attīstītājiem un lokālplānojuma ierosinātājiem SIA "Prospectum" un SIA "Trompovska Kvartāls".

Teritorija vēsturiski tikusi izmantota ražošanas un noliktavu funkcijām, tostarp attīstāmajā teritorijā atrodas viens no industriālā mantojuma potenciālajiem objektiem - vēsturiskā "Provodņik" ēka ar vairāk nekā 36 000 kvadrātmetru kopplatību.

Teriotorijas pilnvērtīgai, ilgtspējīgai un efektīvai izmantošanai ir nepieciešama teritorijas pārplānošana, paplašinot atļauto izmantošanas veidu spektru, nodrošinot degradētās teritorijas sakārtošanu un uzlabojumus.

Lokālplānojuma izstrādes mērķis ir grozīt Rīgas teritorijas plānojumu 2006.-2018.gadam, radot priekšnoteikumus teritorijas daudzfunkcionālai un ilgtspējīgai izmantošanai veicot bijušās industriālas teritorijas revitalizāciju.

Galīgais lēmums par lokālplānojuma izstrādi būs jāpieņem domes sēdē.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija nekustamo īpašumu iznomātāja SIA "Prospectum" dibināta 2009.gadā. Uzņēmums pilnībā pieder privātpersonai Jānim Pālenam.

Tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. 

Uzņēmums 2019.gadā strādājis ar 168 712 eiro apgrozījumu un 9541 eiro zaudējumiem.

Savukārt SIA "Trompovska Kvartāls" reģistrēta pērn. Tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

100% uzņēmuma kapitāla daļu pieder "Realto capital", kurai ir daļas arī tādos uzņēmumos kā "Elvi Latvija", "Mūkusalas biznesa centrs", "Braslas centrs", "Braslas industriālais parks" un citi.