Banka "Citadele" piešķīrusi cūku audzētājam "Baltic Pork" aizdevumu 9,5 miljonu eiro apmērā

Rīga, 12.febr., LETA. Banka "Citadele" piešķīrusi cūku audzētājam SIA "Baltic Pork" aizdevumu 9,5 miljonu eiro apmērā cūku audzēšanas kompleksu paplašināšanai Allažu un Lauberes pagastos, aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā norādīja, ka "Baltic Pork" ir viens no lielākajiem cūkgaļas ražotājiem Latvijā, kas ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību modernos cūku audzēšanas kompleksos īsteno gāzu emisijas samazinošu pilna cikla saimniekošanu. Attīstot ilgtspējīgu ražošanu, uzņēmums investējis biogāzes ražošanas un koģenerācijas staciju būvniecībā pie ražošanas kompleksiem.

Tāpat bankā minēja, ka šā gada laikā "Baltic Pork" iecerējis paplašināt kompleksu grūsno sivēnmāšu un 7-30 kilogramu cūku audzēšanai, kā arī investēt barības ražošanas procesa modernizācijā un jaudu palielināšanā. Šobrīd kompleksos tiek uzturētas 2500 sivēnmātes. Nākotnē uzņēmums plāno 75-100% ražošanas pieaugumu.

""Baltic Pork" ilgtermiņa stratēģija paredz attīstīt ilgtspējīgu ražošanu. Tas nozīmē, ka investējam ne tikai ražošanas jaudu paplašināšanā, bet vienlaikus arī videi draudzīgos risinājumos un dzīvnieku labturībā," pauda "Baltic Pork" valdes priekšsēdētājs un kompānijas patiesais labuma guvējs Henriks Morks Eks, piebilstot, ka uzņēmuma sabalansētai attīstībai bija nepieciešams papildu finansējums.

Jau vēstīts, ka 2019.gadā "Baltic Pork" strādāja ar 7,264 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,4% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 1,112 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Kompānijas 2020.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Kompānija "Baltic Pork" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 505 020 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Norvēģijas "International Pork Investment".

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).