Sākts "Tele2 Shared Service Center" likvidācijas process

Rīga, 12.febr., LETA. Sākts dalīto pakalpojumu centra SIA "Tele2 Shared Service Center" likvidācijas process, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma likvidācijas process sākts 4.februārī.

"Tele2 Shared Service Center" valdes loceklis un pašreizējais likvidators Arvīds Jēgers aģentūrai LETA skaidroja ka "Tele2 Shared Service Center" pārkārto savu darbību, ņemot vērā, ka "Tele2" uzņēmumiem Baltijā un Zviedrijā ir atšķirīgas biznesa stratēģijas un tirgus situācija. "Atbalsta funkciju pārvaldīšana un nodalīšana Zviedrijā un Baltijā ļaus efektivizēt pakalpojumu nodrošināšanu abos reģionos," sacīja Jēgers.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka Baltijas valstu tirgus attīstās straujāk un dinamiskāk, tādēļ ir nepieciešama autonomāka lēmumu pieņemšana, lai ieviestu jaunus pakalpojumus. "Lai to realizētu, tika izveidots uzņēmums SIA "Baltic Shared Services Center", kas sniegs nepieciešamos pakalpojumus "Tele2" mobilo sakaru operatoriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā," teica Jēgers, kurš ir arī "Baltic Shared Services Center" valdes priekšsēdētājs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Tele2 Shared Service Center" reģistrēts 2004.gada jūlijā, un tā pamatkapitāls ir 344 334 eiro. Kompānija pieder Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag". 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 12,333 miljonu eiro apgrozījumu un 3,905 miljonu eiro zaudējumiem.

Savukārt "Baltic Shared Services Center" reģistrēts 2020.gada februārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. "Baltic Shared Services Center" vienīgais īpašnieks ir SIA "Tele2".