"Rimi" aicina jaunuzņēmumus piedāvāt risinājumus pārtikas atkritumu problēmas risināšanai

Rīga, 11.febr., LETA. SIA "Rimi Baltic" aicina pieteikties jaunuzņēmumus, kuri ir gatavi kopā radīt risinājumus pārtikas atkritumu samazināšanai, aģentūru LETA informēja "Rimi Latvia" pārstāve Regīna Ikala.

Ilgtspējas akseleratora programma "Future Hub" norisināsies no marta līdz maijam ar mērķi risināt ilgtspējības izaicinājumus, veicinot sadarbību starp tirgus līderiem un zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumiem.

"Rimi" aicina jaunuzņēmumus, kuriem ir atbilstoši risinājumi vai ekspertu komanda, līdz 23.februārim pieteikties "Future Hub". Darbs ar jaunuzņēmumiem sāksies 8.martā. Komanda varēs izlemt, kurā piegādes ķēdes posmā koncentrēt savu risinājumu - "Rimi" noliktavās, "Rimi" veikalos vai mājsaimniecībās, kā arī saistīt risinājumu ar, viņuprāt, piemērotāko jomu - izglītību, procesa efektivitāti u. c.

"Rimi" darbs notiek piecās ilgtspējības jomās, kuru pamatā ir ANO Ilgtspējīgās attīstības mērķi - vietējās kopienas, vide, veselība, daudzveidība un kvalitāte. "Future Hub" laikā uzmanība tiks vērsta vides jomai, kopā ar jaunuzņēmumiem meklējot risinājumus pārtikas atkritumu problēmai.

Kā liecina "Rimi Latvia" veiktā aptauja, pārtikas atkritumi ir izplatīta problēma. 74% aptaujāto atzinuši, ka ēdienu izmet katru nedēļu, taču tikai 18% apgalvo, ka nekad to nedara. Aptauja veikta sociālajā tīklā "Facebook", un tajā piedalījās 1670 respondentu.

"Mūsu mērķis ir līdz 2025.gadam par 50% samazināt pārtikas atkritumus noliktavās un veikalos, salīdzinot ar 2016.gadu. Pārtikas atkritumu problēmas risināšanā ļoti liela nozīme ir profilaksei, piemēram, mērķtiecīgai, izsvērtai piegāžu plānošanai un pircēju izglītošanai," komentē "Rimi" pārstāve Zanda Šadre.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Rimi Latvia" 2019.gadā strādāja ar 917,201 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 26,8% un bija 33,16 miljoni eiro. Kompānija reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".