"Tet" padomes locekļu atlases konkursa trešajai kārtai izvirzīti pieci kandidāti

Rīga, 11.febr., LETA. Telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" padomes locekļu atlases konkursa trešajai kārtai izvirzīti pieci kandidāti, aģentūru LETA informēja valstij piederošo "Tet" kapitāldaļu turētāja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" ("Possessor") pārstāvis Guntis Kārkliņš.

Viņš skaidroja, ka, apkopojot konkursa otrās kārtas kandidātu novērtējumu rezultātus, nominācijas komisija nolēma virzīt konkursa trešajai kārtai piecus visaugstāko novērtējumu ieguvušos kandidātus.

Konkursa trešajai kārtai ir piesaistīta personāla atlases kompānija kompānija SIA "Astral Executive Search" kandidātu padziļinātai kompetenču izvērtēšanai, atsauksmju iegūšanai, reputācijas un potenciālo interešu konflikta risku izskatīšanai.

Jau vēstīts, ka 2020.gada decembrī "Possessor" izsludināja konkursu uz divu "Tet" padomes locekļu amatiem. Pieteikšanās tiem noslēdzās šogad 18.janvārī. Konkursā kopumā tika saņemti 49 pretendentu pieteikumi.

Jautāts, kādēļ tiek meklēti jauni padomes locekļi, Kārkliņš iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka tas nepieciešams, lai vienlaicīgi nodrošinātu padomes darbības pēctecību un jaunu ideju pienesumu kapitālsabiedrībā. Viņš arī uzsvēra, ka "Tet" turpmākās ilgtermiņa attīstības interesēs ir jāpanāk, ka tās padomes sastāvs ir sabalansēts, nodrošinot nepieciešamo zināšanu, kompetenču un pieredzes kopumu.

Tomēr par izmaiņām padomes sastāvā informācija tiks sniegta pēc tam, kad dalībnieku sapulce būs par to lēmusi, norādīja Kārkliņš, uzsverot, ka padomes locekļu skaitu nav plānots palielināt. Pašreiz "Tet" padomē strādā Gatis Kokins, Hannu Mati Mekinens, Jenss Fredriks Nisens, Džastins Veslijs Bankrofts, Dans Olovs Strembergs, Jānis Grēviņš un Jānis Brazovskis.

Iepriekš "Possessor" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka, pamatojoties uz Publiskas personas kapitāldaļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumu un Ministru kabineta noteikumiem "Valdes un padomes locekļu nominēšanas kārtība kapitālsabiedrībās, kurās kapitāla daļas pieder valstij vai atvasinātai publiskai personai" "Possessor" valde nolēma sākt korporatīvās pārvaldības labākās prakses principiem atbilstošu, atklātu un profesionālu "Tet" padomes locekļu amatu kandidātu atlases procesu diviem padomes locekļu amatiem.

"Tet" pieder valstij "Possessor" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

"Tet" grupas konsolidētais apgrozījums 2019.gadā bija 227,603 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa saruka par 13,3% un bija 36,202 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt pēc provizoriskajiem datiem, "Tet" grupa 2020.gadā strādāja ar 222,6 miljonu eiro apgrozījumu. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, "Tet" apgrozījums pērn sarucis par 2,2%.