Stradiņa slimnīcā par trīs miljoniem eiro paplašinās telpas ar moduļu būvēm

Rīga, 5.febr., LETA. Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca ir noslēgusi līgumu par Neatliekamā medicīnas centra un operāciju bloku izbūvi modulārās būvēs, ko līdz šī gada beigām realizēs uzņēmums SIA "Inos", aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Evija Mileiko.

Kopējā līguma summa paredzēta 3,3 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa. Pašlaik sākti darbi pie moduļu būvju ražošanas, savukārt to uzstādīšanu slimnīcas teritorijā plānots sākt jau šī gada pavasarī. Noslēgtais līgums paredz, ka moduļu būvju uzstādīšana un aprīkošana tiks pabeigta līdz šī gada nogalei.

Slimnīcas valdes locekle Agra Ločmele skaidro, ka modulāro būvju mērķis ir iespējami īsākā laikā nodrošināt epidemioloģiskajam prasībām atbilstošu medicīnisko aprūpi Neatliekamā medicīnas centra telpās, kā arī paplašināt operāciju zāļu skaitu.

Projekta rezultātā tiks nodrošinātas papildu 40 gultas vietas Neatliekamā medicīnas centra pacientiem, tajā skaitā 20 izolāciju bloki, kā arī trīs jaunas operāciju zāles, kas ērti savienosies ar esošajām telpām. Moduļu būvēs pacientiem un personālam tiks nodrošināts augsts komforta līmenis atbilstoši Eiropā spēkā esošajām klīniskajām vadlīnijām, skaidroja slimnīcā.

Iestādē atzina, ka pašreizējās Neatliekamā medicīnas centra telpās un vēsturisko korpusu operāciju zālēs ir sarežģīti nodrošināt pilnvērtīgu epidemioloģisko drošības pasākumu realizāciju. Grūtības ir nodrošināt infekciozo pacientu nodalīšanu no kopējās stacionārās plūsmas, guļošo pacientu izvietojums daudzviet ir pārāk blīvs un ar ierobežotu piekļuvi ārstniecības personālam, kā arī nav iespējams strikti nodalīt ambulatoro un stacionāro pacientu plūsmas.

Līdz ar to slimnīcas ieskatā ir būtiski iespējami īsākā laikā rast risinājumu, lai pacientiem nodrošinātu kvalitatīvus ārstniecības pakalpojumus mūsdienīgās un epidemioloģiskajām prasībām atbilstošās telpās.

Slimnīcas infrastruktūras ilgtermiņa attīstības koncepcija paredz optimizēt esošo infrastruktūru, nojaucot degradētos un vēsturiski nevērtīgos korpusus, lai izbūvētu jaunu infrastruktūru, vienlaikus veicot vēsturiski vērtīgā mantojuma izpēti, atjaunošanu un gādīgu pielāgošanu slimnīcas funkciju īstenošanai.

"Inos" pamatkapitāls ir 39 700 eiro, bet uzņēmuma īpašnieki ir Arnis Adakovskis (50%) un Andis Lūsis (50%), liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā uzņēmums strādāja ar 12 654 440 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1 783 659 eiro peļņu.