RNP vērtēs iespēju lauzt līgumu ar sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzēju "Ferrus"

Rīga, 5.febr., LETA. Dzīvojamo māju apsaimniekošanas uzņēmums pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) vērtēs iespēju lauzt līgumu ar sniega tīrīšanas pakalpojumu sniedzēju "Ferrus", aģentūru LETA informēja RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Izvērtējot, kā tiek nodrošināta klientu māju piebraucamo ceļu un pagalmu attīrīšana no sniega, RNP vērtē pakalpojuma nodrošināšanas līgumu ar "Ferrus", kas konkursā par sniega tīrīšanu uzvarēja 2019.gada oktobrī ar zemākās cenas piedāvājumu. 

Šogad RNP vairākkārt organizējis sapulces ar pakalpojuma sniedzēju, lai pārrunātu neapmierinošo pakalpojuma kvalitāti, norādot uz nepieciešamību to nekavējoties labot. "Ferrus" līdz šim nav spējis nodrošināt ne līgumā noteikto sniega tīrīšanas apjomu, ne nepieciešamo pakalpojuma kvalitāti, skaidroja Leiškalns.

"Situācija, kurā mūsu klienti, neraugoties uz noslēgto pakalpojumu līgumu, nesaņem kvalitatīvu pakalpojumu, netiks pieļauta. Sniega tīrīšana netiek veikta nepieciešamajā apjomā. To katru dienu konstatē mūsu darbinieki, par to saņemam informāciju no mūsu klientiem, par šādiem gadījumiem saņemam sodus no Rīgas pašvaldības policijas," saka RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Viņš uzsver, ka ikvienam, kurš plāno sniegt pakalpojumus RNP, jārēķinās, ka tiks strikti kontrolēta līguma nosacījumu izpilde, nepieļaujot nepamatotas izmaksas vai zemas kvalitātes pakalpojumu saņemšanu.

RNP norāda, ka "Ferrus" ilgstoši nespēj nodrošināt noslēgtā līguma nosacījumu izpildi, negatīvi ietekmējot RNP klientu ikdienas dzīves kvalitāti. Joprojām nav arī vērojami būtiski uzlabojumi pakalpojuma sniegšanā, tāpēc sākta līguma vērtēšanas procedūra, vērtējot iespējas pārtraukt līgumu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "Ferrus" reģistrēta 1999.gadā. Tās pamatkapitāls ir 2,6 miljoni eiro. Uzņēmuma vadītājs ir Jelgavas mēra Andra Rāviņa dēls Rihards.

Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 7,6 miljoni eiro, bet peļņa 35 000 eiro.

Kā LETA jau ziņoja, pagājušajā gadā AS "Ferrus" jau vajāja nepatikšanas, jo Jelgavas dome pārtrauca līgumu par videi draudzīgu autobusu piegādi un piemēroja sodu 95 000 eiro.