"Nākotne" 1,865 miljonu eiro aizņēmumu ieguldīs jaunu produktu izstrādē un e-komercijas attīstībā

Rīga, 5.febr., LETA. Lai attīstītu jaunu produktu līnijas, tajā skaitā arī īpašu gaļas alternatīvu piedāvājumu un paplašinātu piedāvājumu pērn izveidotajā internetveikalā, SIA "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" ("Nākotne") piesaistījis bankas "Citadele" finansējumu 1,865 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja bankas pārstāvji.

"Nākotne" ir viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, kura produkciju kopš pagājušā gada var iegādāties arī uzņēmuma internetveikalā. Turpinot paplašināt savas produkcijas klāstu, arī šogad "Nākotne" piedāvās saviem klientiem jaunus produktus - lēni sautētas gaļas izstrādājumus, "ātro maltīšu" piedāvājumus, bezgaļas burgerus.

Pagājušā gada martā uzņēmums sāka pārdošanu arī internetveikalā, kur pircējs var iegādāties produkciju pa tiešo no ražotāja. Tas sakrita ar pandēmijas sākšanos, un arvien vairāk cilvēku izmanto iespēju iegādāties gaļas izstrādājumus attālināti, tādēļ uzņēmums turpina paplašināt arī internetā nopērkamo produktu klāstu.

Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Nākotne" valdes priekšsēdētājs Egils Immermanis skaidroja, ka uzņēmums katru gadu izlaiž 10-15 jaunus produktus. Arvien vairāk tiek attīstīts tā saucamo "gatavo maltīšu" klāsts. 

"Sekojam līdzi tirgus tendencēm gan Latvijā, gan pasaulē un redzam, ka cilvēki arvien vairāk domā par veselīgu dzīvesveidu un uzturu, tajā skaitā gaļas produktu patēriņa samazināšanu, gaļas produktus aizvietojot ar līdzvērtīgi produktiem. Tāpēc cenšamies apmierināt arī šo pircēju prasības, un nesen esam sākuši ražot bezgaļas burgerus," pavēstīja Immermanis.

"Pārtikas ražošanas nozares uzņēmumiem ir liels attīstības potenciāls, un veiksmes atslēga ir produktu diversifikācija, eksportēšana un e-komercijas attīstīšana. Tā ir nozare, kas būs svarīga vienmēr, tomēr ir svarīga pārdomāta virzība, lai izceltos konkurentu vidū," piebilda "Citadeles" korporatīvās pārvaldības vadītājs Baltijā, bankas valdes loceklis Vaids Žagūnis.

Gaļas pārstrādes uzņēmuma "Nākotne" lielākās eksporta valstis ir Lielbritānija, Īrija un Vācija, un vislielākais noieta tirgus ir Lielbritānija, uz kuru tiek eksportēta doktordesa, gaļas kūpinājumi, vistas giross, kā arī gaļas uzkodas pie alus un grilsezonā arī šašliks.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,406 miljoni eiro. 2019.gadā uzņēmums strādāja ar apgrozījumu 19,929 miljonu eiro apmērā, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmuma peļņa bija 574 233 eiro, kas ir par 1,4 reizēm vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmuma kapitāldaļas 60% apmērā pieder Aleksim Jankūnam, savukārt "Gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne"" 40% apmērā pieder Guntai Jankūnai.