"Maxima" veikalos arī janvārī turpināja samazināties apmeklētāju skaits

Rīga, 2.febr., LETA. Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" veikalos arī janvārī turpināja kristies apmeklētāju skaits, aģentūrai LETA pavēstīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Viņa informēja, ka 2020.gada decembrī klientu skaits "Maxima" 177 veikalos bija vidēji par 21% mazāks nekā 2019.gada decembrī. Savukārt šā gada janvārī "Maxima" veikalos bija jau par 26% mazāk klientu nekā pagājušā gada janvārī.

Tikmēr, salīdzinot 2021.gada janvāri ar 2020.gada decembri, šā gada sākumā "Maxima" klientu skaits ir samazinājies vēl par 5%.

"Īpaši jāatzīmē klientu kritums mūsu lielākajos, "Maxima XXX" formāta, veikalos, kuros cilvēku intensitāte ir samazinājusies pat vēl vairāk - vidēji par 36% brīvdienās, taču atsevišķās dienās pat līdz 78%. Tas nozīmē, ka cilvēki uz mūsu veikaliem, it īpaši lielā formāta, dodas iegādāties svarīgāko, lieki neapmeklējot veikalu bez vajadzības," sacīja Dupate-Ugule.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka valstī vismaz vēl līdz 7.februārim spēkā ir virkne Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi. Tai skaitā pastāv ierobežojumi arī tirdzniecībā, kuri ir spēkā jau no pagājušā gada 19.decembra. Tādējādi vismaz līdz 7.februārim varēs darboties tirdzniecības vietas, kurās tirgo atsevišķas produktu grupas - pārtikas preces, higiēnas preces, pirmās nepieciešamības saimniecības preces, mobilo telefonu priekšapmaksas kartes, tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to šķidrumus, dzīvnieku barību un preces, preses izdevumus, sabiedriskā transporta biļetes, mutes un deguna aizsegus un individuālos aizsardzības līdzekļus, pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, kā arī ziedus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Maxima Latvija" 2019.gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro. Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro.

"Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".