Starptautiskais digitālo pakalpojumu uzņēmums "Webhelp" sācis darbu Daugavpilī

Rīga, 1.febr., LETA. Janvārī Daugavpils Universitātes telpās darbu sācis starptautisks digitālo pakalpojumu uzņēmums "Webhelp", aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) Komunikācijas un informācijas departamentā.

LIAA norādīja, ka šobrīd tiek nodrošinātas apmācības 60 darbiniekiem, bet tuvākajā nākotnē uzņēmums darbinieku skaitu plāno palielināt.

"Latvijā starptautisko biznesa pakalpojumu centru nozare ir strauji augoša, un šobrīd tajā kopumā strādā jau 50 uzņēmumu ar aptuveni 15 000 darbinieku. Teju visi šie uzņēmumi atrodas Rīgā vai Pierīgā, tādēļ esam gandarīti, ka "Webhelp" ir pieņēmis lēmumu biroju atvērt Daugavpilī, apliecinot, ka arī reģionos var veiksmīgi attīstīties šajā nozarē," pauda LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Igors Prelatovs uzsvēra, ka daudziem pilsētniekiem šī ir lieliska iespēja sākt darba gaitas dzimtajā pilsētā. "Tā kā uzņēmums ir izvietojies Daugavpils Universitātes telpās, nepieciešamības gadījumā darbu var ērti apvienot ar mācībām," viņš piebilda.

Savukārt SIA "Webhelp Latvia" izpilddirektors Jānis Misāns skaidroja, ka uzņēmums izvēlējās biroju atvērt Daugavpili, ņemot vērā potenciālo darbinieku pieejamību un pilsētas ģeogrāfisko atrašanās vietu.

"Webhelp" specializējas klientu apkalpošanā un maksājumu pārvaldībā, kā arī pārdošanas un mārketinga pakalpojumu sniegšanā, izmantojot balss, sociālos un digitālos kanālus. Uzņēmums pielāgo dažādus digitālos pakalpojums cilvēku vajadzībām, ņemot vērā lietotāju paradumus.

Kompānija "Webhelp Latvia" reģistrēta 2017.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Webhelp Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Webhelp Scandinavia", bet patiesā labuma guvējs ir Francijas valstspiederīgais Frederiks Andrē Žusē.

2019.gadā "Webhelp Latvia" strādāja ar 7,967 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi palielinājās par 87,9% un bija 901 933 eiro.

Uzņēmums "Webhelp" ir pārstāvēts 50 valstīs ar 150 birojiem, un uzņēmuma kopējais apgrozījums 2019.gadā sasniedza 1,5 miljardus eiro. Kompānijas mērķis ir kļūt par vadošo nozares uzņēmumu pasaulē, nodrošinot profesionālus sociālo tīklu un platformu moderēšanas, maksājumu administrēšanas un citus digitālos pakalpojumus. Uzņēmuma darbība lielā mērā balstās uz mākslīgā intelekta risinājumiem.