Depozīta sistēmas ieviesējs iepirkumā meklē taras pieņemšanas automātu piegādātāju

Rīga, 1.febr., LETA. Depozīta sistēmas ieviesējs Latvijā SIA "Depozīta iepakojumu operators" izsludinājis taras pieņemšanas automātu jeb taromātu iepirkuma konkursu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis.

Viņš uzsvēra, ka iepakojuma pieņemšanas tīkls ir depozīta sistēmas efektivitātes un ilgtspējas garants, tādēļ "Depozīta iepakojumu operators" lēmis par labu atklāta, starptautiska iepirkuma konkursa rīkošanai, lai izvēlētos modernākās un drošākās tehnoloģijas, kādas konkrētajā brīdī pieejamas tirgū.

"Viens no mūsu, kā depozīta sistēmas operatora, galvenajiem uzdevumiem ir iedzīvināt pudeļu nodošanas tradīciju sabiedrībā - ja cilvēkiem tas būs ērti izdarāms, iepakojumu nodošana kļūs par daļu no viņu dzīvesveida. Tādēļ patērētāju ērtības aspekts taromātu funkciju izvērtēšanā būs ļoti nozīmīgs," sacīja Stūrītis.

Konkursā aicināti piedalīties visi tie uzņēmumi, kuru produkti atbilst operatora noteiktajām minimālajām prasībām. "Piegādātājam ir būtiski radīt pārliecību par savas tehnoloģijas un produkta uzticamību un izturību. Tas ietver gan produkta sertifikāciju atbilstoši Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu prasībām, gan produkta testēšanas laiku un iekārtu ražošanas un uzstādīšanas jaudas, lai taromātus visā valsts teritorijā varētu uzstādīt noteiktajos termiņos," skaidroja Stūrītis.

Viņš arī piebilda, ka pretendentiem būs jāapliecina arī sava finanšu stabilitāte un iespējas realizēt šāda vēriena projektu, papildināja "Depozīta iepakojumu operators" vadītājs.

Visiem iesniegtajiem piedāvājumiem jāatbilst konkursa nolikuma noteikumiem un minimālajām prasībām. Pretendentiem piedāvājums jāiesniedz diviem potenciāliem sadarbības modeļiem - iekārtu nomai un iekārtu pārdošanai un apkalpošanai.

Tāpat pretendentiem jāpiedāvā papildu funkcionālie un tehniskie risinājumi, piemēram, ārtelpu kiosks iekārtas uzstādīšanai ārpus veikala telpām un depozīta sistēmas paplašināšanas iespējas nākotnē. Pieteikumā jāuzrāda arī tādi tehniskie parametri kā taromāta izvietošanai nepieciešamā platība, piedāvāto taromātu modeļu pieņemšanas jauda, ekspluatācijas prasības, cena par vienas depozīta iepakojuma vienības pieņemšanu, remonta laiks, un citi parametri.

Konkursā aicināti pieteikties gan pašmāju, gan ārzemju tehnoloģiju uzņēmumi un piegādātāji, kuriem savs piedāvājums jāiesniedz līdz šā gada1.martam.

Kā ziņots, 2020.gada beigās Valsts vides dienests (VVD) par depozīta sistēmas dzērienu iepakojuma operatoru izvēlējās "Depozīta iepakojumu operators".

Latvijā depozīta sistēmu plānots ieviest 2022.gada 1.februārī. VVD noteiktajā termiņā saņēma divus depozīta sistēmas operatora pretendentu pieteikumus - no "Depozīta iepakojumu operators" un SIA "Nulles depozīts". Saņemto pieteikumu izvērtēšana norisinājās divās kārtās.

"Depozīta iepakojumu operators" pamatkapitāls ir 112 500 eiro, un tā tika izveidota 2020.gada jūnijā. Kompānijas īpašnieki ir "Alus un dzērienu iepakojuma savienība" (20%), "Coca-Cola HBC Latvia" (20%), "Cēsu alus" (13,33%), "Cido grupa" (13,33%) un "PET Baltija" (13,33%), "Aldaris" (13,33%) un Latvijas Alus darītāju savienība (6,67%), liecina informācija "Firmas.lv".