Izsludināts konkurss uz "Rīgas acs" valdes locekļa amatu

Rīga, 29.janv., LETA. Šodien "Rīgas satiksme" izsludinājusi konkursu uz vakanto "Rīgas acs" valdes locekļa amatu, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš noteikts 20.februāris.

SIA "Rīgas acs" valdes locekļa kandidātu atlasīs speciāli izveidota Nominācijas komisija, kurā iekļauti "Rīgas satiksmes", valsts AS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs", Rīgas domes un Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji.

"Rīgas acs" valdes locekļa kandidātu atlasē un novērtēšanā piedalīsies arī personāla atlases uzņēmums SIA "Astral Executive Search".

Kā ziņots iepriekš, 2020.gada 10.novembrī notika "Rīgas acs" dalībnieku sapulce, kuras laikā tika veikti grozījumi uzņēmuma statūtos. Paredzot, ka iepriekš noteikto trīs valdes locekļu vietā uzņēmumu "Rīgas acs" turpmāk vadīs viens valdes loceklis.

Izmaiņas "Rīgas acs" statūtos tika veiktas, lai izpildītu Rīgas domes iekšējos noteikumu prasības, kas paredz, ka attiecībā uz meitas sabiedrībām piemērojami tādi paši noteikumi, kā pašvaldības kapitālsabiedrībām, tajā skaitā prasības par valdes locekļu skaitu.

"Rīgas acs" ir "Rīgas satiksmes" mietas uzņēmums, kura apgrozījums 2019.gadā saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju bija 3,9 miljoni eiro.

Iepriekš "Rīgas acs" valdē darbojās - Anita Ārgale, Guntars Zeipe un Dmitrijs Perlovs, kuri tika atsaukti no ieņemamajiem amatiem.

Līdz pastāvīga valdes locekļa nominēšanai "Rīgas acs" pagaidu valdes locekļa pienākumus piekritis pildīt "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Gints Zeltiņš. Zeltiņa kompetencē "Rīgas satiksmē" ir nodoti finanšu un informācijas tehnoloģiju pārvaldības jautājumi.

"Rīgas acs" dibināta 2011.gadā, un tās galvenās darbības jomas ir sabiedriskā transporta informatīvo sistēmu ieviešana un ekspluatācijas nodrošināšana, citu satiksmes vadības sistēmu ieviešana un ekspluatācijas nodrošināšana, kā arī sabiedrībai noderīgas informācijas un komercinformācijas izvietošanas nodrošināšana sabiedriskā transporta līdzekļu monitoros.