Reorganizācijas procesā "Apgādam Zvaigzne ABC" pievienos kompāniju "Poligrāfists"

Rīga, 26.janv., LETA. Reorganizācijas procesā SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" pievienos poligrāfijas pakalpojumu sniedzēju AS "Poligrāfists", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Paredzēts, ka "Poligrāfists" tiks pievienots "Apgādam Zvaigzne ABC", uzņēmumiem apvienojoties. Kompāniju kreditori prasības var pieteikt mēneša laikā no paziņojumu par reorganizāciju publicēšanas dienas, proti, mēneša laikā no 21.janvāra.

"Apgāda Zvaigzne ABC" valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka aģentūrai LETA sacīja, ka abu uzņēmumu konsolidācija tiks īstenota Covid-19 radītās krīzes dēļ. 

Jautāta, vai šī uzņēmumu apvienošana nozīmēs arī darbinieku skaita samazināšanu, Kilbloka bija atturīga, norādot, ka tas būs atkarīgs no tā, vai un kad atkal varēs strādāt grāmatnīcas.

Jau vēstīts, ka valdība 21.janvārī vienojās, ka līdzšinējie ierobežojumi būs spēkā līdz 7.februārim. Tas nozīmē, ka saglabāti ierobežojumi 

arī tirdzniecībā, kuri ir spēkā no pagājušā gada 19.decembra, tostarp liedzot grāmatu tirdzniecību klātienē.

"Apgāds Zvaigzne ABC" reģistrēts 1993.gada oktobrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 217 189 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Apgāda lielākā īpašniece ir Kilbloka, kurai pieder 50,83% uzņēmuma kapitāldaļu. 2019.gadā "Apgāds Zvaigzne ABC" strādāja ar 12,774 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 6,6% un bija 281 916 eiro.

Savukārt "Poligrāfists" reģistrēts 1991.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 1,259 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēja ir Kilbloka. 2019.gadā "Poligrāfists" strādāja ar 327 470 eiro apgrozījumu, kas ir par 20,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka par 1,4% un bija 57 326 eiro.