papildināta - "A.C.B." par 16,5 miljoniem eiro rekonstruēs Palangas lidostas skrejceļu

(Pievienota 6.rindkopa.)

Viļņa, 26.janv., LETA--BNS. Latvijas ceļu būvnieks AS "A.C.B." par 16,5 miljoniem eiro rekonstruēs Palangas lidostas skrejceļu, otrdien paziņoja Lietuvas valsts lidostu operators "Lietuvos oro uostai".

Tiesības rekonstruēt skrejceļu "A.C.B." ieguvis, uzvarot konkursā, kurā piedalījās pavisam seši Lietuvas un ārvalstu uzņēmumi.

Līgumu ar "A.C.B." paredzēts noslēgt līdz aprīlim, jo "A.C.B." atbilstību vēl pārbaudīs Lietuvas valdības komisija, kas uzrauga stratēģisko uzņēmumu darījumus. Starp stratēģiskajiem uzņēmumiem ir arī "Lietuvos oro uostai".

Plānots, ka rekonstrukcijas dēļ Palangas lidosta septembrī un oktobrī būs slēgta 45 dienas.

2017.gadā "A.C.B." rekonstruēja Viļņas lidostas skrejceļu.

"A.C.B." uzņēmumu grupas operatīvais vadītājs Armands Sviķis aģentūrai LETA uzvaru iepirkumā skaidroja ar iepriekšējo pieredzi stratēģiski svarīgu infrastruktūras objektu būvniecībā, tostarp Viļņas lidostas skrejceļa atjaunošanā 2017.gadā. "Uzņēmuma rīcībā esošie resursi gan Latvijā, gan Lietuvā ir nodrošinājuši stabilu "A.C.B." uzņēmumu grupas konkurētspēju Baltijas tirgū," piebilda Sviķis.

AS "A.C.B." reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12 477 241 eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir valdes priekšsēdētājs Valdis Lejnieks, kā arī Edvīns Tankelsons, Igors Rapoports un ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā "A.C.B." strādāja ar 62,6 miljonu eiro apgrozījumu un 2,3 miljonu eiro peļņu.

"A.C.B." koncerns apvieno 16 ceļu un tiltu būvniecības, rekonstrukcijas un būvniecības izejmateriālu ražošanas uzņēmumus: "A.C.B.", "8.CBR", "ACB Betons", "Ceļdaris", "Ceļi un tilti", "Mobil asfalts", "Salenieku bloks", "Bitumen Logistic", "Akmenskalnu karjers", "Kalnupaugas", "Pauga", "Cīruļu kalns", "Karjers Paugas", "DH3", "Viadukts" un "SMP Būve".

"A.C.B." koncerna konsolidētais apgrozījums 2019.gadā bija 99,302 miljoni eiro, bet konsolidētā peļņa bija 4,396 miljonu eiro. Savukārt 2018.gadā koncerns strādāja ar 132,232 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,151 miljona eiro peļņu.