Notiks "Hotel Valdemārs" kreditoru sapulce

Rīga, 26.janv., LETA. Šodien notiks maksātnespējīgās SIA "Hotel Valdemārs" kreditoru sapulce, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Kreditoru sapulces darba kārtībā ir faktisko juridiskās personas maksātnespējas procesa izmaksu apstiprināšana un citi jautājumi.

Sapulce notiks plkst.11, attālināti, izmantojot platformu "Zoom".

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2020.gada 30.aprīlī pasludināja "Hotel Valdemārs" par maksātnespējīgu. Par kompānijas maksātnespējas procesa administratori tiesa iecēla Ievu Broku.

2019.gadā "Hotel Valdemārs" strādāja ar 1,47 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,8% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī ar 10,671 eiro zaudējumiem pretēji 52 449 eiro peļņai 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

LETA jau ziņoja, ka 2009.gadā "Hotel Valdemārs" pievienojās "Choice Hotels Scandinavia" viesnīcu ķēdes grupai "Clarion Collection". "Hotel Valdemārs" bija pirmā "Clarion Collection" viesnīca Baltijā.

"Valdemārs" ir restaurēta triju zvaigžņu viesnīca, kas atrodas 1901.gadā celtā jūgendstila ēkā, Krišjāņa Valdemāra ielā 23.

Uzņēmums reģistrēts 2006.gada februārī, un tā pamatkapitāls ir 515 079 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Nordic Choice Hotels Baltics", kas savukārt pieder Norvēģijas uzņēmumam "Nordic Choice Hospitality Group AS".