"Unifiedpost": Pēdējā gada laikā uzņēmumu attieksme pret digitālajiem risinājumiem ir uzlabojusies

Rīga, 25.janv., LETA. Pēdējā gada laikā Latvijas uzņēmumu attieksme pret dažādu digitālo risinājumu izmantošanu ir uzlabojusies, intervijā aģentūrai LETA atzina finanšu tehnoloģiju mākoņplatformas pakalpojumu uzņēmuma AS "Unifiedpost" vadītājs Edgars Strazds.

Viņš norādīja, ka vēl pagājušā gada janvārī interese par dažādu digitālo risinājumu ieviešanu bija samērā neliela un nemainīga, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem. "Taču šogad janvārī visi uzņēmumi saprot, ka jebkura veida digitalizācija sniedz iespēju strādāt attālināti un strādāt ātrāk," sacīja Strazds.

Viņš minēja, ka pēdējo 12 mēnešu laikā ir augusi digitālo risinājumu popularitāte un tie ieviesti ļoti daudz. "Jebkura krīze sniedz iespēju kaut ko uzlabot, un šis ir viens no piemēriem, kad tas tā arī ir noticis," uzsvēra Strazds.

Šajā ziņā viņš viņš izcēla valsts sektoru, norādot, ka pašreiz ir pirmie pozitīvie piemēri, kā var strādāt efektīvāk, taupot vairāk laiku un naudu.

Strazds pieminēja arī divas "Unifiedpost" sāktās sadarbības. Viena no tām ir ar Valsts kasi, kurai "Unifiedpost" piegādājis pirmos e-rēķinus. "Tam mēs redzam lielu potenciālu un turpināsim aktīvi strādāt ar Valsts kasi arī e-rēķinu popularizēšanai valstī kopumā. E-rēķini - tas ir laiks un nauda. Tas palielina naudas aprites ātrumu, kas dod daudz ieguvumu," viņš skaidroja.

Savukārt kā otru Strazds minēja sākto sadarbību ar Rīgas domi, kas no janvāra izmanto "Unifiedpost" pakalpojumu rēķinu apstiprināšanai. 

"Ir daudzas lietas, ko var darīt citādāk - ja ne labāk, tad citādāk -, un daudzas lietas taupīs laiku un naudu," uzsvēra "Unifiedpost" vadītājs.

Tāpat viņš prognozēja, ka nākotnē arvien vairāk tiks diskutēts par to, ka rēķinu apmaiņa ar valsts sektoru ir jābūt elektroniskai. "Domāju, ka tuvākajā laikā mēs sagaidīsim diskusijas, ka tam būtu pat obligāti jābūt elektroniski," sacīja Strazds.

Jau vēstīts, ka šā gada sākumā oficiāli noslēdzās finanšu procesu automatizācijas risinājumu uzņēmuma "Fitek" pievienošana finanšu tehnoloģiju mākoņplatformas pakalpojumu uzņēmumam "Unifiedpost Group". Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Fitek" nosaukuma maiņa uz "Unifiedpost" reģistrēta šogad 5.janvārī. Savukārt par "Unifiedpost Group" daļu "Unifiedpost" kļuva 2019.gada aprīlī.

"Unifiedpost Group", kuras galvenā mītne ir Briselē, ir viens no vadošajiem finanšu tehnoloģiju mākoņplatformas pakalpojumu sniedzējiem Eiropā. Kompānija pārstāvēts kopumā 15 valstīs.

"Unifiedpost" reģistrēta 1998.gadā. Sākotnēji kompānijas nosaukums bija AS "Nacionālais maksājumu centrs", taču, mainoties īpašniekam, 2005.gada sākumā kompānija pārtapa par "Itella", 2013.gadā tā kļuva par "OpusCapita", bet no 2016.gada strādāja ar nosaukumu "Fitek". 2019.gadā kompānijas apgrozījums bija 3,771 miljons eiro, bet zaudējumi bija 97 561 eiro apmērā.

Pilnu interviju lasiet: https://leta.lv/plus/FA3889AE-F828-4F52-A54A-FD922B1F138D/