Ventspils pilsētas dome atkārtoti slēgs deleģēšanas līgumu ar "Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu"

Rīga, 22.janv., LETA. Ventspils dome nolēmusi atkārtoti slēgt deleģēšanas līgumu ar SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" par veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības nodrošināšanu Ventspils pilsētā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Līguma noslēgšana nozīmē, ka slimnīca arī turpmāk nodrošinās diennakts neatliekamās stacionārās palīdzības sniegšanu, stacionārās veselības aprūpes un primārās veselības aprūpes - veselības aprūpe mājās - pakalpojumu sniegšanu, kā arī sekundārās ambulatorās veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.

Deleģēšanas līgumu Ventspils pilsētas dome un "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" noslēdza 2010.gada nogalē uz desmit gadiem, un, ņemot vērā, ka slimnīca ir sekmīgi nodrošinājusi tai deleģētos uzdevumus, tai ir atbilstoša pieredze, resursi un personāla kvalifikācija, Ventspils pilsētas dome lēmusi par deleģēšanas līguma noslēgšanu arī uz turpmākajiem desmit gadiem.

"Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ir izveidota 2010.gada 30.aprīlī, apvienojot pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" un AS "Talsu slimnīca".

Pašlaik SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" kapitāla daļas pieder Ventspils pilsētas, Dundagas novada, Talsu novada, Rojas novada un Mērsraga novada pašvaldībām un Rīgas Stradiņa universitātei.

Ventspils pilsētas dome piešķir arī savus līdzekļus slimnīcas attīstībai, kā arī palīdz piesaistīt ārējo finansējumu. Kopīga, mērķtiecīga darba rezultātā Ventspils slimnīcai uzbūvēts jauns korpuss, rekonstruētas visas nodaļas, renovēta fasāde un iegādātas jaunas medicīnas tehnoloģijas, kā arī piesaistīti ārsti speciālisti, lai nodrošinātu kvalitatīvas un mūsdienīgas veselības aprūpes pieejamību Ventspils pilsētā. Darbs pie veselības aprūpes pakalpojumu attīstības turpinās.

Domes sēdē tika skatīts arī jautājums par "Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas" valdi, jo sabiedrības valdes locekļiem Dainim Gīlim un Kristīnai Bidzānei beidzās pilnvaru termiņi. Abi valdes locekļi tika atkārtoti apstiprināti amatā uz nākamo pilnvaru termiņu - pieciem gadiem.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" apgrozījums 2019.gadā bija 15 598 039 eiro, peļņa - 748 162 eiro. Finanšu rādītāji par 2020.gadu vēl nav publiskoti.