"Maxima" vakcinācijas veikšanai rosina izmantot lielveikalu infrastruktūru

Rīga, 19.janv., LETA. Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" pret Covid-19 vakcinācijas veikšanai rosina izmantot lielveikalu infrastruktūru, aģentūrai LETA pavēstīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Uzņēmumā jau iepriekš informēja, ka, pastiprinoties drošības pasākumiem, klientu plūsma "Maxima" veikalos samazinājusies vidēji par 21%, lielo tirdzniecības centru esošajos veikalos apmeklētāju skaitam sarūkot pat par 72% Tādējādi "Maxima" rosina sabiedrības vakcinācijas veikšanas plānos izmantot brīvo veikalu kapacitāti un infrastruktūru.

"Pēdējā gada laikā ir izdevies mērķtiecīgi mainīt sabiedrības ieradumus, aicinot cilvēkus veikalos ievērot drošības pasākumus. Esam izdarījuši visu, lai veikali kļūtu par drošu iepirkšanās vietu, kurā strukturēti un plānveidīgi var apkalpot ievērojamu cilvēku skaitu. Mēs rosinām gan šo infrastruktūru, gan mazumtirgotāju pieredzi ar drošības pasākumu ieviešanu un to sekmīgu nodrošināšanu izmantot sabiedrības vakcinēšanas programmā," sacīja "Maxima Latvija" vadības komandas pārstāvis Jānis Vanags.

Pēc Dupates-Ugules paustā, patlaban mazumtirdzniecības vietas iedzīvotāju vakcinēšanā sāk izmantot ASV un Apvienotajā Karalistē.

"Maxima Latvija" visā valsts teritorijā ir 178 tirdzniecības vietas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka no 28.decembra Latvijā kā pirmos pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Līdz šim valstī ir vakcinēti vairāk nekā 16 000 iedzīvotāju, no kuriem daļa saņēmusi jau nepieciešamās abas vakcīnu devas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Maxima Latvija" 2019.gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro. Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro.

"Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Lietuvas uzņēmējs Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe".