"Barbora" jaunā autoparka izveidē ieguldīti vairāk nekā 360 000 eiro

Rīga, 18.janv., LETA. Interneta veikala "Barbora" jaunā autoparka izveidē un piegādes transporta iegādē investēti vairāk nekā 360 000 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Barbora.lv" pārvaldošajā uzņēmumā SIA "Patrika".

Tajā informēja, ka uzņēmumam piederošā autoparka atklāšana nodrošinās jaunas darba vietas vairākiem desmitiem kurjeru un ievērojami cels līdzšinējo pasūtījumu izpildes kapacitāti. Uzņēmumā gan neatklāja ne precīzu iegādāto automašīnu skaitu, ne to, cik daudz jaunu kurjeru pieņemti darbā.

Pirmie "Barbora" īpašumā esošie mikroautobusi klientu apkalpošanu Rīgā un tās tuvējā apkārtnē sākuši šonedēļ. Plānots, ka līdz ar augošo pasūtījumu skaitu, arī piegādes transporta apjoms šā gada laikā tiks dubultots.

Kompānijā uzsvēra - ņemot vērā, ka "Barbora" klientu skaits aizvadītā gada decembrī ir kļuvis četras reizes lielāks, savukārt veikto pasūtījumu skaits pieaudzis trīskārši, salīdzinot ar šo pašu periodu 2019.gadā, uzņēmuma paplašināšanās ir tikai loģisks solis ceļā uz tālāku attīstību Latvijas tirgū.

Tāpat ierobežotās klātienes iepirkšanās laikā gada nogalē par vairāk nekā uz pusi ir pieaudzis arī "Barbora Express" pasūtījumu skaits reģionos, kur klienti preces var izņemt 32 izsniegšanas punktos "Maxima" tīkla veikalos.

"Barbora.lv" vadītāja Sanita Bērziņa pastāstīja, ka, turpinot autoparka pilnveides darbus, jau līdz šim ieguldītās investīcijas tuvākā gada laikā iecerēts dubultot.

"Sperot šo soli, mums ir iespēja nodrošināt jaunas darba vietas šī brīža izaicinošajos apstākļos, un paredzam, ka arī šogad iedzīvotāji aizvien biežāk vēlēsies veikt ikdienai nepieciešamos pirkumus tiešsaistē, tāpēc aizvadītā gada laikā esam ieguldījuši visas pūles "Barbora" esošās kapacitātes pilnveidošanā un priecājamies, ka mūsu klienti Latvijā to ir novērtējuši, " komentēja interneta veikala "Barbora.lv" vadītāja Sanita Bērziņa.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka "Barbora.lv" pārvaldošā uzņēmuma "Patrika" apgrozījums 2019.gadā bija 1,763 miljoni eiro, kas ir par 64,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi pieauga gandrīz divas reizes un bija 1,159 miljoni eiro. "Patrika" vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "Barbora", bet vienīgais patiesā labuma guvējs - Lietuvas valstspiederīgais Nerijus Numa.

"Barbora.lv" internetveikalā piedāvā mazumtirgotāja "Maxima Latvija" preces. "Barbora.lv" ir daļa no uzņēmuma "Radas", kas Lietuvā pārvalda interneta veikalu "Barbora". Uzņēmuma "Radas" pamatnodarbošanās ir elektroniskās tirdzniecības risinājumu radīšana un īstenošana.