"Pernod Ricard Eastern Europe Operations" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 16,8%

Rīga, 18.janv., LETA. Alkoholisko dzērienu vairumtirgotāja "Pernod Ricard Eastern Europe Operations" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.jūlija līdz 2020.gada 30.jūnijam, pieauga par 16,8% un sasniedza 144,131 miljonu eiro, taču kompānija cieta zaudējumus 129 260 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 95,9% no kompānijas apgrozījuma veidoja preču eksports saistītajām sabiedrībām - "Pernod Ricard Rouss", "Pernod Ricard Kazakhstan", "Pernod Ricard Minsk", "Pernod Ricard Armenia" un "Pernod Ricard Ukraine" un citām radniecīgām sabiedrībām.

Nākamajā finanšu gadā kompānija plāno turpināt uzlabot sniegto loģistikas pakalpojumu kvalitāti un efektivitāti, kas ļaus kompānijai saglabāt galveno mērķi un nodrošināt preču plūsmu no "Pernod Group" grupas uz izplatītājiem NVS valstīs un Gruzijā, teikts vadības ziņojumā.

Tāpat "Pernod Ricard Eastern Europe Operations"  paredzējusi palielināt izplatāmo zīmolu klāstu un sākt attiecības ar jauniem biznesa klientiem.

Kompānijas vadība arī uzsver, ka tā uzrauga un novērtē operatīvos riskus Covid-19 kontekstā.

"Pernod Ricard Eastern Europe Operations" apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, pieauga par 18,5% un bija 123,44 miljoni eiro, kā arī kompānija guva 1,34 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Pernod Ricard Eastern Europe Operations" vienīgā īpašniece ir "Pernod Ricard Latvia", kurš pieder Francijas uzņēmumam "Pernod Ricard Europe, Middle East and Africa".  "Pernod Ricard" izplata tādus alkoholiskos dzērienus kā viskijs "Jameson", viskijs "Ballantine's", rums "Havana Club", rums "Malibu", džins "Beefeater", vīni "Jacob's Creek" un citus.