"Rēzeknes siltumtīkli" saistībā ar ārkārtējās situācijas vairāku nozaru uzņēmumiem nepiemēros nokavējuma procentus

Rīga, 15.janv., LETA. Pilsētas pašvaldības SIA "Rēzeknes siltumtīkli" noteikusi atbrīvojumus no parāda soda procentu piemērošanas uzņēmumiem, kuri Covid-19 ierobežojumu dēļ spiesti pārtraukt darbību, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

"Rēzeknes siltumtīklu" valdes loceklis Aldis Mežals skaidroja, ka uzņēmums 2020.gada pavasarī ārkārtējās situācijas laikā piemēroja atbrīvojumu no soda procentiem fiziskām personām. Pašlaik pēc atbalsta vairāk vērsušies uzņēmumi, kas cietuši no spēkā esošajiem ierobežojumiem.

Uzņēmums parādniekiem piemēro likumiskos nokavējuma procentus 6% gadā no neapmaksātā parāda. Tomēr "Rēzeknes siltumtīkli", pamatojoties uz juridisku personu iesnieguma pamata, ir noteikusi atbrīvojumus no parāda soda procentu piemērošanas tiem uzņēmumiem, kuri saistībā ar ārkārtējās situācijas iestāšanos ir spiesti pārtraukt savu pakalpojumu sniegšanu. Tie ir skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumu sniedzēji, sporta inventāra noma iekštelpās, fotopakalpojumi klātienē, saimnieciskie pakalpojumi klātienē, kas saistīti ar izklaidi un labsajūtu.

"Pašvaldība no ierobežojumiem cietušajiem uzņēmumiem piemēro nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu, taču mēs saprotam, ka ir vēl citi komunālie maksājumi, līdz ar to vienojāmies ar "Rēzeknes siltumtīklu" vadību par iespējamo atbalsta veidu, atbrīvojot cietušo jomu uzņēmumus no nokavējuma procentiem," komentēja pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S).

Iesniegumu veidlapas, lai saņemtu atbrīvojumu, ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka 2019.gadā "Rēzeknes siltumtīklu" apgrozījums bijis 10,419 miljoni eiro, bet peļņa - 3131 eiro. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.