"Latvijas lifts-Šindlers" reorganizācijas ceļā pārveidota par "Schindler lifts"

Rīga, 14.janv., LETA. Kompānija AS "Latvijas lifts-Šindlers" reorganizācijas ceļā pārveidota par SIA "Schindler lifts", liecina "Firmas.lv" informācija.

Visa pārveidojamās sabiedrības manta, tiesības un saistības nodotas "Schindler lifts" kā iegūstošajai sabiedrībai, un pārveidojamā sabiedrība "Latvijas lifts-Šindlers" beigusi pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Iepriekš uzņēmuma vienīgais īpašnieks bija Vācijas uzņēmums "Schindler Deutschland Holding", bet pēc reorganizācijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas kompānija "Schindler-Liftas".

"Latvijas lifts-Šindlers" apgrozījums 2019.gadā bija 3,944 miljoni eiro, kas ir par 8,9% vairāk nekā 2018.gadā, kā arī kompānija guva 16 161 eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Uzņēmums tika izveidots kā Šveices koncerna "Schindler" meitasuzņēmums. Koncerns "Schindler" ir viens no pasaules lielākajiem liftu un eskalatoru ražotājiem. 1993.gadā tika atjaunota "Schindler" koncerna pārstāvniecība Latvijā, nopērkot kādreizējo valsts uzņēmumu "Latvijas lifts".

"Schindler lifts" ir divi galvenie darbības virzieni - jaunu iekārtu pārdošana un montāža un iekārtu apkope, remonts, modernizācija.