"LDz Cargo" padomē ievēlēta Baiba Beatrise Sleže

Rīga, 11.janv., LETA. VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma "LDz Cargo" padomē ievēlēta Baiba Beatrise Sleže, liecina informācija "Firmas.lv".

Sleže padomes sastāvā nomainījusi Ingrīdu Ķirsi, kura amatu atstāja pagājušā gada novembrī.

Tāpat 2020.gada beigās par jauno uzņēmuma padomes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelta līdzšinējā padomes locekle Silvija Dreimane, darbu padomē turpina arī Edvīns Korneliuss.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Sleže iepriekšējās darba gaitās ir guvusi ilggadēju pieredzi finanšu un ekonomikas jautājumos. no 2012. līdz 2016.gadam strādājusi ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" valdē, tāpat bijusi valdes locekle "Lido" meitasuzņēmumos "Lido Domina" un "Lido nekustamie īpašumi". 2019.gadā bijusi arī mediju koncerna "All Media Latvia" un tā grupas uzņēmuma "Star FM" valdes locekle.

"LDz Cargo" padome 2020.gadā tika izveidota saskaņā ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasībām.

Jau vēstīts, ka "LDz Cargo" apgrozījums 2019.gadā kopumā bija 253,074 miljoni eiro, kas ir par 8,1% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 42,3% - līdz 2,785 miljoniem eiro. Dati par 2020.gadu vēl nav publiskoti.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums.

Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".