Kokapstrādātāja "BSW Latvia" apgrozījums pērn bija 27,363 miljoni eiro

Rīga, 8.janv., LETA. Kokapstrādes uzņēmuma SIA "BSW Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga sešus mēnešus, no 2020.gada 1.aprīļa līdz 2020.gada 30.septembrim, bija 27,363 miljoni eiro, tāpat kompānija guva peļņu 1,913 miljonu eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskatā norādīts, ka, saistībā ar "BSW Latvia" mātes uzņēmuma "BSW Timber Limited" lēmumu pāriet uz jaunu pārskata periodu, turpmāk uzņēmuma finanšu gads noteikts no 1.oktobra līdz 30.septembrim. Secīgi, 2020.gada pārskata dati, kas apkopo informāciju par pērnā gada sešiem mēnešiem, nav salīdzināmi ar peļņas vai zaudējumu aprēķinu iepriekšējos pārskata periodos.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "BSW Latvia" pagājušajā finanšu gadā turpināja darbību kokmateriālu zāģēšanā, kaltēšanā un tālākā apstrādē. Tāpat kompānija turpināja sadalīt riskus un attīstīt sadarbību ar pircējiem dažādos eksporta tirgos.

Pagājušajā finanšu gadā 34,2% ieņēmumi tika gūti Apvienotajā karalistē - 9,362 miljoni eiro, 46,9% produkcijas realizēta kontinentālajā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Tālajos Austrumos, ASV un citos reģionos, nodrošinot ienākumus 12,856 miljonu apmērā, savukārt 5,144 miljoni nopelnīti vietējā tirgū, sastādot 18,8% ieņēmumu.

Atbilstoši vadības ziņojumam, 2020.gadā, neskatoties uz Covid-19 sekām globālajā ekonomikā, pieauga pieprasījums gan pēc zāģmateriāliem. Līdztekus pieauga arī zāģmateriālu pārdošanas cenas, savukārt pieprasījums pēc zāģmateriālu blakus produktiem pārskata periodā ir samazinājies. Turklāt, neraugoties uz saistībā ar konkurenci pieaugušajām zāģbaļķu cenām, kompānija 6 mēnešu periodā strādājusi ar peļņu.

Uzņēmuma vadība iepriekšējā finanšu gadā turpināja ieguldīt infrastruktūras attīstībā, kā arī kokzāģētavas iekārtu uzlabojumos un modernizācijā. Nākamajā finanšu gadā uzņēmuma vadība plāno turpināt investēt līdzekļus nelielos modernizēšanas projektos un izmantot pēdējo gadu laikā veikto nozīmīgāko kapitālieguldījumu priekšrocības. Tāpat uzņēmums strādā pie nākotnes attīstības iespējām.

Vadības ziņojumā norādīts, ka "BSW Latvia" vadība pastāvīgi meklē jaunus pircējus un attīsta jaunus noieta tirgus uzņēmuma augstākas pievienotās vērtības produktiem, īpaši ASV, Āzijā un Eiropā. Kompānija izveidojusi un pārdevusi vairākus jaunus terases dēļu profilus, kā arī ieguldījusi jaunās skenēšanas tehnoloģijās, kas dod labākus rezultātus saražotā apmēra un kvalitātes ziņā.

2020.gads uzrāda pieprasījuma pēc kokmateriāliem pieaugumu un to blakus produktu kritumu. Ņemot vērā zāģbaļķu cenu pieaugumu kompānijas vadība 2020./2021.gada finanšu perspektīvas vērtē kā labas. Lai gan politiskajā vidē turpinās neskaidrības saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), taču patlaban koksnes imports Lielbritānijas tirgum ir ļoti svarīgs. Kompānijas vadība ir pārliecināta, ka nākamajā finanšu gadā sasniegs pozitīvu rezultātu.

Jau ziņots, ka SIA "BSW Latvia" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.aprīļa līdz 2020.gada 31.martam, bija 55,028 miljoni eiro, kas ir par 5% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā. 2019.gadā kompānija strādāja ar peļņu 2,697 eiro apmērā, kas ir par 61,3% mazāk nekā 2018.gadā.

SIA "BSW Latvia" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 9,715 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Lielbritānijas uzņēmumam "BSW Timber Limited".