Būvfirma "Merks" sākusi jauna dzīvojamā projekta "Merks mežpilsēta" būvniecību

Rīga, 4.janv., LETA. Būvkompānija SIA "Merks" sākusi jauna dzīvojamā projekta "Merks mežpilsēta" būvniecību Rīgā, aģentūru LETA informēja būvfirmas pārstāvji.

Kopējās jaunajā projektā plānotās investīcijas "Merks" neatklāj.

Projekta pirmās kārtas laikā tiks uzbūvētas trīs piecstāvu ēkas ar 117 dzīvokļiem. Projekta trīs energoefektīvajās ēkās būs pieejami divu līdz trīs istabu dzīvokļi ar dzīvojamo platību 35-70 kvadrātmetri. Ēkas plānots pabeigt līdz 2021.gada beigām.

"Merks mežpilsēta" atradīsies Mežciemā, Hipokrāta ielā 24. Zemesgabals atrodas starp Dreiliņupīti, kuru plānots sakopt, un mežu. 

"Šis dzīvojamais projekts būs pirmais "Merks" projekts jaunajām ģimenēm - tajā būs kompakta izmēra dzīvokļi ar pārdomātiem plānojumiem par pieejamām cenām," pauda "Merks" nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis. 

Viņš piebilda, ka pār Dreiliņupīti plānots gājēju tiltiņš, kā arī paredzētas atpūtas vietas pie upītes. Savukārt labiekārtojumā plānoti vairāki bērnu spēļu laukumi dažādām vecuma grupām, lapenes kaimiņiem socializācijas un svinību nolūkiem, kā arī apkārtnes apzaļumošana, ieskaitot augļu kokus.

"Merks mežpilsēta" pirmā stāva dzīvokļu iemītniekiem ar skatu uz Dreiliņupīti vai mežu būs privātas zaļās zonas, savukārt visiem pārējiem dzīvokļiem būs balkoni. Ēku pirmajos stāvos plānotas koplietošanas telpas divriteņu un bērnu ratiņu uzglabāšanai, pagrabstāvos - privātas noliktavas. Visās ēkās būs pieejams lifts. Projektā būs āra auto stāvvietas, kuras iedzīvotāji varēs iegādāties, kā arī publiskas un privātas elektromobiļu uzlādes vietas. Projekta teritorija būs iežogota.

Būvkompānija "Merks" ir gan šī projekta attīstītājs, gan būvnieks, gan arī - garantijas sniedzējs, uzņemoties atbildību par paveikto darbu un izmantoto materiālu kvalitāti.

"Merks" 2019.gadā strādāja ar 88,879 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,5% mazāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 41,2% un bija 1,451 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Būvkompānija "Merks" ietilpst Igaunijas "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997.gada tiek kotētas Tallinas "Nasdaq" biržā.