"Baltic International Bank" kļuvusi par Eiropas komercsabiedrību

Rīga, 22.dec., LETA. Latvijas "Baltic International Bank" no akciju sabiedrības kļuvusi par Eiropas komercsabiedrību, liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā iegrāmatotas pirmdien, 21.decembrī.

Bankas mājaslapā publiskotajā informācijā teikts, ka "Baltic International Bank" pārveide no akciju sabiedrības par Eiropas komercsabiedrību veikta ar mērķi stiprināt bankas "starptautisko dimensiju", kā arī veicināt starptautisko atpazīstamību Eiropas Savienībā potenciālo klientu, citu starptautisko banku un finanšu pakalpojumu sniedzēju vidū.

Vienlaikus paziņojumā atzīmēts, ka bankas padomes un valdes locekļu sastāvs nav mainīts. "Baltic International Bank" valdes un padomes locekļi turpinās darboties uz tādiem pašiem nosacījumiem kā līdz šim, ievērojot bankas statūtus, spēkā esošo valdes darbības nolikumu un padomes darbības nolikumu, kā arī citus regulējošos dokumentus.

Tāpat pārveide neietekmē bankas pamatkapitālu un akcionāru tiesības - akcionāri saglabā tādu akciju skaitu kā pirms pārveides, kā arī visas tiesības, kādas piemīt akcionāriem atbilstoši normatīviem.

Jau vēstīts, ka "Baltic International Bank" šogad deviņos mēnešos strādāja ar zaudējumiem 1,179 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai pērn attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2020.gada 30.septembrī bija 221,266 miljonu eiro apmērā, kas ir par 2,4% jeb 5,389 miljoniem eiro mazāk nekā 2019.gada beigās.

"Baltic International Bank" valdes priekšsēdētājs ir Viktors Bolbats, bet valdes locekļi ir Anda Saukāne, Edgars Voļskis un Bogdans Andruščenko. Savukārt bankas padomes priekšsēdētājs ir Valērijs Belokoņs, padomes priekšsēdētāja vietniece ir Ilona Guļčaka, bet padomes locekļi ir Džozefs Kofers Bleks (Joseph Cofer Black) un Hanss Frīdrihs fon Plocs (Hans Friedrich von Ploetz).

Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" pagājušā gada beigās bija desmitā lielākā banka Latvijā. Tās lielākie akcionāri ir Valērijs Belokoņs (62,08%) un Vilorijs Belokoņs (32,99%).