papildināta - Konkurences padome atļāvusi "Latraps" piederošajam "ASNS Investment" iegūt ietekmi pār "Alpha osta"

(Pievienotas pēdējās divas rindkopas.)

Rīga, 11.dec., LETA. Konkurences padome (KP) atļāvusi lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajai sabiedrībai "Latraps" piederošajai SIA "ASNS Investment" iegūt ietekmi pār graudu termināli SIA "Alpha osta", aģentūru LETA informēja KP.

"ASNS Investment" pamatdarbība ir holdingkompāniju darbība un tās vienīgais īpašnieks ir "Latraps", kas galvenokārt nodarbojas ar graudaugu, lauka pupu, rapša un augkopības ražošanas izejvielu pārdošanu. Savukārt "Alpha Osta" nodarbojas ar kravu, tostarp graudaugu, pākšaugu un rapša iekraušanu un izkraušanu Rīgas brīvostā un dzelzceļa pakalpojumu starpniecību, veicot kravas piegādi līdz ostas terminālim.

"Ņemot vērā, ka "Alpha osta" līdz šim bijusi "Latraps" iekraušanas un izkraušanas pakalpojuma sniedzējs, apvienošanās rezultātā tiks ietekmēti vertikāli saistīti tirgi: graudaugu, pākšaugu un rapša vairumtirdzniecības tirgus vismaz Baltijas valstīs, kā arī šo produktu kravu iekraušana un izkraušana ostās Latvijas teritorijā vai plašākā teritorijā, aptverot vismaz Baltijas valstis," atzina KP.

Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secinājusi, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

"Latraps" reģistrēta 2000.gadā. "Latraps" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 198,867 miljoni eiro, bet peļņa - 664 704 eiro, liecina "Firmas.lv".

"ASNS Investment" reģistrēta 2015.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Latraps". 2019.gadā "ASNS Investment" ieņēmumus no pamatdarbības nav guvusi, bet gadu noslēdza ar 152 eiro zaudējumiem.

Savukārt "Alpha osta" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 735 715 eiro. Uzņēmuma kapitālā 52% pieder Igoram Pedo, bet 48% - Kiprā reģistrētai kompānijai "Rokryma Limited". "Alpha osta" 2019.gadu noslēdza ar 8,53 miljonu eiro apgrozījumu un septiņu miljonu eiro peļņu.

Šā gada augustā tika mainīta "Alpha osta" valde. To pameta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Igors Sokols un valdes loceklis Valŗijs Karpmans. Savukārt Pedo no valdes kļuva par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju, bet valdes locekļu amatos tika iecelti Valdis Siksnis un Anatolijs Krasjukovs.

Vienlaikus šā gada augustā tika ieķīlātas Pedo piedrošās kapitāldaļas uzņēmumā "Alpha osta".