Ķesterciemā projektā "Albatross Home" plānots investēt 12 miljonus eiro

Rīga, 8.dec., LETA. Ķesterciemā projektā "Albatross Home" nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Baltlains" plāno investēt 12 miljonus eiro, tostarp piesaistot bankas "Citadele" aizdevumu 1,5 miljonu eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Bankā informēja, ka Ķesterciemā Baltijas jūras krastā 11 hektāru teritorijā sākta "Albatross Home" projekta īstenošana ar apmēram 220 kūrorta mājokļiem, viesnīcu, peldbaseinu, SPA, restorānu, sporta un atpūtas infrastruktūru. Projektā plānots renovēt un pārveidot 11 divstāvu un trīsstāvu ēkas, kurās kādreiz notika bērnu vasaras nometnes "Albatross".

Projekta īstenošana sākta šogad martā, iegādājoties atpūtas kompleksu, un pārbūvējot trīs ēkas ar 50 dzīvokļiem. Šobrīd sākta arī otrās kārtas īstenošana, kura noslēgsies nākamā gada aprīlī, kad tiks pabeigts 25 metrus garā peldbaseina remonts. Kopumā projekta realizācija paredzēta piecās kārtās, un to paredzēts pabeigt līdz 2022.gada rudenim.

"Pārdošanas rezultāti pārsniedza visdrosmīgākās prognozes - pirmās kārtas dzīvokļus pārdevām mēneša laikā. Mūsu plāns - ik pusgadu nodot ekspluatācijā 50 dzīvokļus. Esam novērojuši, ka lielākajai daļai pircēju šis ir otrais īpašums ģimenes brīvdienu atpūtai. Dzīvokļi ir kompakti - viena vai divas istabas, savukārt ģimenes, kuras "Albatross Home" izvēlas kā pastāvīgo mājvietu, iegādājās divus dzīvokļus, tos apvienojot," minēja "Albatross Home" pārdošanas vadītāja Līga Lapsale.

"Baltlains" iepriekš īstenoja projektu "Promenāde", kurā divas industriālās ēkas Mūkusalas ielā, Rīgā, pārveidoja par 106 apartamentiem. 

Kompānija "Baltlains" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 209 472 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgā īpašniece ir AS "Targa Holding", bet patiesais labuma guvējs ir Krievijas pilsonis Andrejs Tarasovs. 2019.gadā kompānijas apgrozījums bija 10,971 miljons eiro, bet peļņa - 3,823 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā.