Ogres novadā kļūs dārgāka siltumenerģija

Rīga, 1.dec., LETA. Ogres novadā no decembra gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem būs 54,96 eiro par megavatstundu (eiro/MWh), kas ir par par 6,96 eiro/MWh dārgāk, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sabiedrisko attiecību vadītāja Baiba Jakobsone.

SPRK ir apstiprinājusi SIA "MS siltums" jaunus siltumenerģijas tarifus. Jaunais siltumenerģijas tarifs būs par 6,96 eiro/MWh augstāks nekā tas bija līdz šim. Tarifa pieaugumu ietekmējušas siltumenerģijas pakalpojuma izmaksu izmaiņas pēdējo trīs gada laikā.

Jakobsone norādīja, ka komersants, balstoties uz Ogres novada pašvaldības lēmumu, ir sācis sniegt siltumenerģijas pakalpojumu divās jaunās teritorijās - Lauberes un Ķeipenes pagastā. Tas prasījis vienlaikus papildu investīcijas katlu māju rekonstrukcijā, kas noslēgusies pērn, lai nodrošinātu kvalitatīvu siltumapgādi visā darbības teritorijā.

Tarifu projekta izvērtēšanas gaitā samazināta virkne izmaksu - kurināmā izmaksas, elektroenerģijas izmaksas, darbaspēka izmaksas un citas izmaksas 88 000 eiro. Tomēr tarifu projekta izskatīšanas gaitā SIA "MS siltums" iesniegusi SPRK tarifu projekta precizējumus, sacīja Jakobsone.

Tā rezultātā tika pārskatītas vairākas izmaksu pozīcijas un rentabilitāte, tostarp samazināti plānotie siltumenerģijas patēriņa apjomi. Tā rezultātā sākotnēji iesniegtais tarifs šā gada janvārī - 52,53 eiro/MWh apmērā pieauga līdz 54,96 eiro/MWh, skaidroja SPRK pārstāve.

Jaunie tarifi tiks piemēroti siltumenerģijas lietotājiem Ogres novada Madlienas, Suntažu, Lauberes un Ķeipenes pagastā.

SPRK nolēma arī piešķirt SIA "MS siltums" atļauju pašai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus kurināmā (šķeldas, granulas) cenas izmaiņu gadījumā. Tas nozīmē, ja kurināmā cenas būs zemāka par to, kas iekļautas tarifā, komersantam pie nemainīga kurināmā patēriņa apjoma ir pienākums noteikt zemāku tarifu.

Ar jaunu tarifu projektu būtisku izmaksu pozīciju izmaiņu gadījumā komersants SPRK vērsās 2020.gada 22.janvārī.

Kompānija "MS siltums" reģistrēta 2013.gadā, un tās pamatkapitāls ir 160 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 2,63 miljoni eiro, bet peļņa - 65 076 eiro. "MS siltums" pieder Ogres novada pašvaldībai.