Tērvetē par 241 048 eiro izbūvēts asfaltēts gājēju un velosipēdistu ceļš

Rīga, 27.nov., LETA. SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" ir uzbūvējusi un nodevusi riteņbraucēju un gājēju lietošanā gandrīz kilometru garu izgaismotu gājēju un veloceliņu Tērvetē, kas pašvaldībai izmaksājis 241 048 eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Uzņēmumā informēja, ka objekta būvdarbi tika sākti maijā, kad nosprausta trase, izzāģēti koki un krūmi, demontēta liekā grunts. Teritorijā izbūvēts sala izturīgs slānis un šķembu pamats, uzstādītas ūdens teknes, kā arī ieklāts asfalta segums un labiekārtota un apzaļumota apkārtne. 131 metra garumā ir uzstādītas ceļa metāla barjeras, bet 313 metru garumā - gājēju metāla barjeras.

"Ir skaidrs, ka veloceliņus visā Latvijā turpmāk būvēs arvien vairāk, jo pieprasījums pēc tiem palielinās. Gājēju un veloceliņš Tērvetē "Igatei" nav pirmā šāda veida būve, taču ar katru jaunu objektu tiek uzkrāta pieredze. Ir prieks, ka viena no skaistākajām Latvijas vietām - Tērvete - ir ieguvusi kvalitatīvu gājēju un veloceliņu, tā būtiski uzlabojot satiksmes infrastruktūru un satiksmes dalībnieku drošību," uzskata "Igates" izpilddirektors Gusts Kaļiņins.

Būvdarbos kā apakšuzņēmēji tika piesaistīta SIA "IGASSG", kas veica drenāžas tīklu izbūvi, SIA "JEF" nodrošināja apgaismojuma izbūvi, SIA "Signum" un SIA "Baltic Trailer Service" bija atbildīgi par satiksmes organizācijas līdzekļiem un metāla barjeru uzstādīšanu. Betona atbalstsienas izbūves darbus izpildīja SIA "Igates betons".

Trases teritorijā arheologs Andris Tomašūns veica arī arheoloģiskās izpētes darbus.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Ceļu būvniecības sabiedrības "Igate" apgrozījums 2019.gadā sasniedza 37,549 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 2,496 miljonus eiro.

Jau ziņots, ka "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" par 241 048 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), būvēs gājēju un velosipēdistu celiņu gar autoceļu Dobele-Bauska Tērvetes novadā.

Vietvaras izsludinātajā konkursā "Gājēju velosipēdistu celiņa izbūve gar autoceļu P103 "Dobele - Bauska" no koka gājēju tilta 17,44 km līdz 18,26 km" iesniegti četri piedāvājumi. AS "Ceļu pārvalde" piedāvāja veikt darbus par 251 434 eiro bez PVNV, SIA "Strabag" par 210 000 eiro bez PVN. SIA "Ceļinieks 01" piedāvājums bija 280 441 eiro bez PVN, bet "Igates" piedāvātā līguma summa bija 199 214 eiro, neieskaitot PVN.

Iepirkumu komisija nolēma piešķirt līguma slēgšanas tiesības saimnieciski izdevīgākā piedāvājuma ar viszemāko iepirkuma cenu pretendentam - "Igatei".