"Elko grupa" koncerna apgrozījums šajā gadā pārsniedz divus miljardus ASV dolāru

Rīga, 27.nov., LETA. Baltijas informācijas tehnoloģijas (IT) un risinājumu izplatītāja "Elko grupa" koncerna apgrozījums šajā gadā ir virs diviem miljardiem ASV dolāru jeb apmēram 1,68 miljoniem eiro, liecina kompānijas sniegtie operatīvie finanšu dati.

Kā aģentūrai LETA norādīja kompānijas pārstāvji, šā gada apgrozījumu, kas ir rekordliels, veicinājuši pandēmijas apstākļi, kuros palielinājies informācijas tehnoloģiju (IT) un sadzīves tehnikas noiets.

"Elko grupa" koncerna direktors Svens Dinsdorfs komentēja, ka uzstādījums pārsniegt divu miljardu ASV dolāru apgrozījumu ir ambiciozs. "Gadam iesākoties, kad pārtrūka teju visas piegādes ķēdes un valdīja augsta nenoteiktība, jo īpaši Krievijā, morāli gatavojāmies ciest zaudējumus. Taču turpmākais pārsteidza daudzus. Biznesi un nozares piedzīvoja piespiedu digitalizāciju. Dzīve mājās nodrošināja pieprasījumu pēc precēm, kuras citkārt krīžu laikā nav pamatvajadzību sarakstā. Rezultātā šī ir pirmā krīze, kurā esam labvēlīgā pozīcijā," sacīja koncerna direktors.

Koncerna pārstāvji atklāja, ka izaugsme šogad tiek novērota visos noieta tirgos, kopējam apgrozījumam esot par 30% augstākam nekā pērn šajā pašā periodā.

Pārstāvji pauda, ka tirgū objektīvi vērojams deficīts atsevišķās preču grupās, piemēram, personālo datoru segmentā. Pandēmijas traucētās ražošanas jaudas un piegādes grūtības nespēj nosegt neprognozēti augsto pieprasījumu. Piegādes kavējas un arī par tām nākas konkurēt. Ja agrāk IT nozares vairumtirgotāju būtisks izaicinājums bija nodrošināt veselīgu preču apriti, neļaujot ātri novecojušām tehnoloģijām iesēsties noliktavās, tad tagad lēnas aprites krājumi vairs nav dienaskārtības jautājums, jo trūkst preču.

"Ir izaicinoši pārvaldīt lielu un ātru izaugsmi. Taču neesam naivi, šādi izaugsmes laiki nebūs vienmēr. Iestāsies piesātinājums, tirgus palēnināsies un mums tas laikus jāspēj pamanīt. Katram laikam sava taktika. Arī brīdī, kad gada sākumā viss šķita jūkam un brūkam, svarīgi bija nenoraustīties, saglabāt nākotnes perspektīvu. Krīzes nāk un iet, šī nav pirmā un ceram ne pēdējā, ja pieņemam to kā daļu no dabiska cikliskuma. Skaidrs ir tikai viens - apstāties nedrīkstam," atzīmēja Dinsdorfs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Elko grupa" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, bija 1,682 miljardi eiro, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes un bija 17,7 miljoni eiro.

"Elko grupa" reģistrēta 1993.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 9,785 miljoni eiro. "Elko grupa" pieder vairākām juridiskām personām, kā arī investīciju fondam "Amber Trust".