"Merks" sācis projekta "Merks Viesturdārzs" otrās kārtas būvniecību

Rīga, 25.nov., LETA. Būvkompānija "Merks" ir sākusi dzīvojamā projekta "Merks Viesturdārzs" otrās kārtas būvniecību, aģentūru LETA informēja "Merks" pārstāvji. 

Otrajā kārtā Rūpniecības ielā 27, Rīgā, tiks uzbūvēta viena ēka ar 167 dzīvokļiem un septiņām tirdzniecības telpām. Otro kārtu plānots pabeigt 2022.gada pirmajā pusgadā.

"Pēc pirmās kārtas ēkas nodošanas ekspluatācijā šā gada vasarā un labajiem pārdošanas rezultātiem esam nolēmuši jau šogad sākt otrās kārtas būvniecību un dzīvokļu rezervēšanu. Ar šīs ēkas būvniecību turpinām lielākā dzīvojamā kvartāla izbūvi Klusajā centrā," pauda "Merks" valdes loceklis Andris Bišmeistars.

Projekta otrās kārtas ēkā būs pieejami dažādu plānojumu divu līdz piecu istabu dzīvokļi. Ņemot vērā tirgus tendences, otrās kārtas ēkā lielāks uzsvars likts uz trīs un vairāk istabu dzīvokļiem. 

Otrās kārtas ēkai būs pieci līdz septiņi stāvi, dzīvokļu dzīvojamā platība būs 33 līdz 150 kvadrātmetru. Dzīvokļu cena plānota 2500-2900 eiro par kvadrātmetru. 

Ēkai būs zemgrīdas apkure. Katram dzīvoklim būs balkons vai terase, pagalmā plānots bērnu spēļu laukums. Pazemes stāvā būs privātās noliktavu telpas un autostāvvietas ar iespēju izbūvēt elektromobiļu uzlādes punktus, savukārt pirmajā stāvā būs koplietošanas telpas divriteņu un bērnu ratiņu uzglabāšanai. Ēkai būs A klases energoefektivitāte.

"Merks Viesturdārzs" ir jaunākais būvkompānijas "Merks" attīstītais dzīvojamais projekts, kas atrodas Klusajā centrā. Tajā paredzēts uzcelt trīs ēkas ar aptuveni 350 dzīvokļiem. Būvkompānija "Merks" ir gan šī projekta attīstītājs, gan būvnieks, gan arī garantijas sniedzējs.

"Merks" pagājušajā gadā strādāja ar 88,879 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,5% mazāk nekā 2018.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 41,2% un bija 1,451 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Būvkompānija "Merks" ir ģenerāluzņēmējs sabiedrisko, dzīvojamo un rūpniecisko ēku, kā arī inženierbūvju celtniecībā, kas Latvijā darbojas kopš 1996.gada. Būvkompānija "Merks" ietilpst Igaunijas "Merko Ehitus" grupā, kuras akcijas kopš 1997.gada tiek kotētas Tallinas "Nasdaq" biržā.