Ceļu būvniecības uzņēmuma "Igate" apgrozījums pērn samazinājies par 13%

Rīga, 24.nov., LETA. Ceļu būvniecības uzņēmuma "Igate" apgrozījums pērn bija 37,459 miljoni eiro, kas ir par 13% mazāks nekā 2018.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 14,6% un bija 2,497 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, neskatoties uz kopējo apgrozījuma kritumu, pašu spēkiem veikto darbu apjoms palicis iepriekšējā gada līmenī.

Būtiskāko apgrozījuma daļu - vairāk nekā 90% - veidoja ieņēmumi no būvdarbiem, bet pārējo veidoja produkcijas un pakalpojumu pārdošana.

Pērn darbi veikti gan vairākos "Latvijas valsts ceļu" objektos, gan vairāku Zemgales pašvaldību, "Zemkopības ministrijas nekustamo īpašumu", AS "Latvijas valsts meži" un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" objektos. Tāpat tika turpināti darbi Krievijas un Baltkrievijas robežas infrastruktūras izbūvē.

Pagājušajā gadā "Igate" kļuva par lielizmēra koka konstrukciju ražotāja SIA "IKTK" lielāko īpašnieku, iegūstot 99% "IKTK" kapitāldaļu.

"Igate" 2018.gadā strādāja ar 43,047 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 2,925 miljonu eiro apmērā.

"Igate" ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,169 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir kompānija "Igate -M". Uzņēmuma patiesās labuma guvējas ir Baiba Radžele un Eva Peilāne.