CSDD piederošo kapitāldaļu vērtību tehniskās apskates pakalpojumu sniedzējos par 34 500 eiro noteiks "KPMG Baltics"

Rīga, 23.nov., LETA. Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) piederošo tehniskās apskates uzņēmumu kapitāldaļu tirgus vērtību un informācijas memorandu par 34 500 eiro sagatavos AS "KPMG Baltics", aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Publisko aktīvu pārvaldītāja "Possessor"" ("Possessor") pārstāvis Guntis Kārkliņš.

"Possessor" iepirkuma komisija 19.novembrī nolēma par iepirkuma "CSDD piederošo SIA "Auteko & Tuv Latvija", SIA "Scantest", SIA "Venttests" un SIA "Autests" kapitāldaļu tirgus vērtības noteikšana un informācijas memorandu sagatavošana" uzvarētāju atzīt un iepirkuma līguma slēgšanas tiesības piešķirt "KPMG Baltics", kas piedāvāja saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Pretendenta piedāvātā līgumcena ir 34 500 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Kārkliņš skaidroja, ka "Possessor" nodrošinās pilna cikla CSDD kapitāla daļu pārdošanas procesu, tai skaitā organizēs kapitāla daļu vērtības noteikšanu, sagatavos pārdošanas noteikumus un saskaņos tos ar CSDD, veiks pārdošanas izziņošanas un veicināšanas pasākumus un organizēs izsoles.

Kā ziņots, valdība 11.augustā atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumu noteikt, ka CSDD automašīnu tehniskās apskates pakalpojumu jāiepērk, nevis jānodrošina pašai.

Ministru kabinets (MK) uzklausīja SM sagatavoto informatīvo ziņojumu "Par tehniskās apskates pakalpojuma koncepciju 2021.-2030.gadam". SM, kā CSDD kapitāldaļu turētājai, tika uzdots uzraudzīt informatīvajā ziņojumā ietverto pasākumu īstenošanas gaitu, tostarp nodrošinot, lai līdz brīdim, kad tehniskās kontroles pakalpojumu sniegšanu sāks komersanti, kas izvēlēti publiskā iepirkuma procedūrā, tiek pagarināta akreditācija komersantiem, kas akreditēti tehniskās kontroles veikšanai šobrīd.

Jaunā tehniskās apskates sistēma paredz paplašināt tehnisko apskašu staciju tīklu, tostarp Rīgā paredzot divas vieglo un divas kravas transportlīdzekļu tehniskās apskates stacijas, saglabāt vienotu pakalpojuma cenu un augstu kvalitāti visā Latvijā, mainīt kārtību kā tiks izraudzīti uzņēmumi, kuri veiks tehnisko kontroli. Pretendents tiesības veikt tehnisko kontroli noteiktā reģionā iegūs atklāta konkursa kārtībā, ko paredzēts izsludināt līdz 2021.gada septembrim.

Transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli valsts tehniskās apskates ietvaros šobrīd Latvijā veic četras CSDD akreditētas sabiedrības - "Auteko & TUV Latvija", "Autests", "Scantest" un "Venttests".

Latvijas-Vācijas kopuzņēmums "Auteko&TUV Latvija" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 532 500 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 7,568 miljoni eiro un peļņa 1,34 miljoni eiro. "Autoeko&TUV Latvija" 51% daļu pieder CSDD un 49% - Vācijā reģistrētam uzņēmumam "TUV International GmbH-Unternehmensgruppe TUV Rheinland".

"Autests" reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 279 030 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 2,081 miljons eiro un peļņa - 331 570 eiro. "Autests" 80% daļu pieder SIA "Ogres servisa centrs", bet 20% - CSDD.

"Scantest" reģistrēts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 177 500 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 3,711 miljoni eiro un peļņa - 902 699 eiro. "Scantest" 51% daļu pieder Zviedrijā reģistrētam uzņēmumam "Carspect group", 29% daļu - SIA "CA 88", bet 20% daļu - CSDD.

"Venttests" reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 284 802 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 282 712 eiro un peļņa - 66 624 eiro. "Venttests" uz pusēm pieder Ventspils pilsētas domei un CSDD.

"Possessor" kapitāldaļu turētājs ir Ekonomikas ministrija.