Arhitektūras ideju konkursā par "Zunda parka" attīstības vīziju uzvarējuši "Ruume arhitekti" un "K Forma"

Rīga, 16.nov., LETA. Starptautiskajā metu konkursā "Zunda parka" teritorijas attīstības vīzijai par labāko no 14 iesniegtajiem piedāvājumiem žūrija atzinusi SIA "Ruume arhitekti" un SIA "K Forma" redzējumu, aģentūru LETA informēja "Zunda parka" projekta attīstītāji "Galio Group".

"Ruume arhitekti" un "K Forma" vīzija paredz pārvērst gandrīz astoņu hektāru teritoriju Daugavgrīvas ielā 31 par daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu. 

Vienlaikus atzinīgi novērtēti un ar naudas balvām apbalvoti vēl četri piedāvājumi.

Iesniegtos darbus vērtēja žūrija deviņu nozares ekspertu sastāvā. Žūrijas komisijā piedalījās arhitekti un pilsētplānotāji no Latvijas, Lietuvas, Apvienotās Karalistes un Nīderlandes, kā arī atbildīgo institūciju pārstāvji no Rīgas pilsētas Būvvaldes, Rīgas pilsētas attīstības departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja, kā arī konkursa rīkotāja "Galio Group".

Ņemot vērā, ka teritorija atrodas pilsētbūvnieciski un ainaviski nozīmīgā vietā un tās attīstība mainīs esošo Pārdaugavas pilsētvidi, radot jaunas skatu perspektīvas un papildinot Daugavas kreisā krasta siluetu, žūrija pievērsusi īpašu uzmanību ainavas harmonizācijas aspektam. Tāpat liels uzsvars likts uz kvalitatīvas pilsētvides izveidi un infrastruktūras pieejamību, tostarp pārdomāti organizētiem gājēju un veloceliņu tīkliem, optimālai transporta plūsmai, kā arī publiski pieejamām relaksācijas zonām un piekļuvei kanāla krastam ar iedzīvotāju atpūtai piemēroto ūdensmalu.

"Zundas parka" attīstība un projekta realizācija plānota vairākās fāzēs. Galīgais priekšlikums tiks izvēlēts pēc izvērtējuma konkursa otrajā kārtā, kas norisināsies tuvāko mēnešu laikā.

Pirmo "Zundas parka" celtniecības fāzi plānots sākt 2022.gadā. Kopējās investīcijas projekta īstenošanā sasniegs 100 miljonus eiro.

"Galio Group" ir Lietuvā dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā. Latvijā uzņēmumam pieder zemesgabali Gustava Zemgala gatvē, Brīvības gatvē, kā arī Daugavgrīvas ielā 31, kuros turpmāko gadu laikā plānots attīstīt vairākus multifunkcionālus projektus, uzbūvējot apmēram 2000 jaunu dzīvokļu, kā arī birojus apmēram 110 000 kvadrātmetru platībā.

"Galio Group" nosaukums līdz 2020.gada februārim bija "M.M.M projektai". "Galio Group" meitasuzņēmums Latvijā SIA "Galio Development" līdz februārim strādāja ar nosaukumu "M.M.M projekti Development".

"Galio Development" 2019.gadā strādāja ar 245 402 eiro apgrozījumu un cieta 67 977 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums dibināts 2018.gadā, un tā pamatkapitāls ir 200 000 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir "Maxima grupe" mātesuzņēmuma "Vilniaus prekyba" lielākais īpašnieks Nerijs Numavičs.