"Tamro" apgrozījums pērn pieaudzis par 6%

Rīga, 9.nov., LETA. Zāļu vairumtirgotāja "Tamro" apgrozījums pērn ir audzis par 6%, sasniedzot 138,917 miljonus eiro, savukārt peļņa pieauga par 34,4%, sasniedzot 3,119 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka kompānija pērn turpināja mērķtiecīgi līdzsvarot klientu portfeli un segmentāciju. Uzņēmums ne tikai nostiprināja sadarbību ar Latvijas klientiem - aptiekām un slimnīcām, bet arī paplašināja piegādes Eiropas Savienībā.

Medikamentu tirgus Latvijā saskaņā ar Zāļu valsts aģentūras datiem 2019.gadā audzis par 7%. "Tamro" tirgus daļa ir pieaugusi līdz 22,1% (2018.gadā - 21,5%), tādējādi palielinot ietekmi tirgū salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu.

Covid-19 pandēmijas ietekmē "Tamro" turpina darbību tādā pašā apmērā kā iepriekš, ievērojot nepieciešamos piesardzības pasākumus, teikts vadības ziņojumā. Uzņēmuma vadība uzskata, ka spēs pārvarēt situāciju, nepārtraukti sekojot līdzi un izvērtējot situāciju, un nepieciešamības gadījumā attiecīgi reaģējot.

Saskaņā ar "Tamro" attīstības plānu galvenais uzdevums ir palielināt klientu lojalitāti un paplašināt klientu portfeli, nodrošinot klientu vajadzībām atbilstošu sortimentu un apkalpošanu, kā arī piedāvājot jaunus pakalpojumus un sadarbības modeļus. Joprojām tiks meklētas iespējas izmaksu un funkcionālo procesu optimizācijai, lai stabilizētu "Tamro" peļņas un rentabilitātes rādītājus, teikts vadības ziņojumā.

2018.gadā "Tamro" strādāja ar 131,105 miljonu eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa bija 2,321 miljons eiro.

Kompānija "Tamro" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,866 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir SIA "Phoenix Baltics Holding", kas pilnībā pieder Vācijā reģistrētajai "Phoenix International Beteiligungs". Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Vācijas pilsonis Ludvigs Kurts Merkle.