Banka "Citadele" piešķīrusi 2,5 miljonu eiro kredītu alkoholisko dzērienu tirgotājam "Devona"

Rīga, 6.nov., LETA. Banka "Citadele" piešķīrusi 2,5 miljonu eiro kredītu alkoholisko dzērienu tirgotājam SIA "Devona", aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Bankā norādīja, ka "Devona" paplašina veikalu tīklu, investējot vairāk nekā trīs miljonus eiro, no kuriem 2,5 miljoni eiro ir bankas "Citadele" aizdevums.

Tostarp gandrīz trešdaļa no kopējām investīcijām paredzēta jaunā koncepta dzērienu veikalu "Kabinets" attīstīšanai. Piektdien darbu sāk kompānijas veikals tirdzniecības centrā "Galerija centrs", bet līdz gada beigām veikalus "Kabinets" plānots atvērt arī tirdzniecības centros "Origo", "Bērnu pasaule" un "Galerija Rīga".

Bankā arī minēja, ka kopš 2004.gada "Devona" attīsta dzērienu tirdzniecības vietas reģionos, taču šā gada sākumā kompānija sāka veikalu tīkla paplašināšanu arī Rīgā, izveidojot jauno zīmolu "Kabinets" un atklājot tā pirmo veikalu Vienības gatvē. Gada laikā veikalu tīkls paplašināts līdz 17 veikaliem reģionos un Rīgā.

Kompānija "Devona" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 71 142 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Mārtiņš Silasproģis. 2019.gadā "Devona" apgrozījums bija 16,141 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 652 295 eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā.