Aucē par 73 734 eiro būvē multifunkcionālo dienas centru

Rīga, 2.nov., LETA. Auces novada pašvaldība īsteno Latvijas- Lietuvas pārrobežu projektu "Daudzfunkcionālo centru kā sociālās integrācijas virzītājspēka un vietējās kopienas attīstības veicināšana", par 73 734 eiro izbūvējot multifunkcionālo dienas centru, aģentūru LETA informēja pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājs Ilmārs Matvejs.

Pašvaldība plāno veikt ēkas Miera ielā 16 pirmā un otrā stāva telpu grupas vienkāršotās atjaunošanas darbus, kur 2021.gada pirmajā pusē plānots sākt Auces novada Sociālā dienesta struktūrvienības - multifunkcionālā dienas centra pakalpojuma nodrošināšanu dažādām iedzīvotāju mērķa grupām - bērniem, jauniešiem, senioriem bezdarbniekiem.

Projekta mērķis ir veicināt sociālo pakalpojumu pieejamību un veicināt cilvēku ar funkcionālajiem traucējumiem, senioru, riska grupas ģimeņu sociālo iekļaušanu, izveidojot vai uzlabojot multifunkcionālos centrus, kuros tiks nodrošināti sociālie pakalpojumi un iekļaušanas pasākumi arī riska grupas jauniešiem un bērniem.

Septembrī parakstīts būvdarbu līgums par ēkas telpu grupas vienkāršotās atjaunošanas veikšanu, ieskaitot elektroapgādes un ugunsdzēsības automātiskās signalizācijas uzstādīšanu atbilstoši izstrādātajiem tehniskajiem projektiem. Būvdarbus objektā veiks SIA "Skorpions VS" par 73 734 eiro, bet būvuzraudzību nodrošinās SIA "Ogley", ar kuru noslēgts līgums par 2323 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Saldus novadā reģistrētā uzņēmuma "Skorpions VS" apgrozījums pērn ir bijis 1,267 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 155 591 eiro.

Savukārt "Ogley" reģistrēts pirms gada, 2019.gada oktobra beigās, un tā finanšu dati pašlaik nav pieejami.